1q2 napisał(a):

|
A co do samych potyczek.Co do Legii to nie mam pojęcia.Dzisiejszy Spartak to nie 'ten słynny' Spartak ale to akurat może być plus dla nich bo się sprężą na LE a normalnie to by ją traktowali jak smutną konieczność)
|
Z tego co słyszałem dla Spartaka LE jest koniecznością ratowania kolejnego sezonu. Ponadto obracają takimi pieniędzmi jakimi nasza cała liga obraca przez 5-10 lat. Dodatkowo ostatnio zagrali na 3-0 u siebie z rewelacją ligi, wypełnioną dość ciekawymi piłkarzami (jak na naszą ligę niebotycznymi gwiazdami).
Awans będzie mega sensacją, bo tej drużynie zdecydowanie bliżej do Szachtara (tylko, ze w lidze ma większą konkurencję, więc nie gra co roku w LM) niż do FK Moskwa, które nas pokonało dużo łatwiej niż Wy Litex. Rok temu doszli chyba do 1/4 LE, blisko było 1/8 LM (zabrakło bramek). Pokonali Ajax 3-0 i 1-0.
Szczerze mówiąc mam obawy, że nawet jak nas totalnie zlekceważą u nas to u siebie wygrają właśnie 3-0. Dlatego stawiam optymistycznie

na 2-1 dla Legii i 0-3 dla Spartaka.
W każdym razie zbijcie te ....y, a w lidze możecie byc nawet poza pierwszą piątką