nesta napisał(a):

|
Ja jednak troche zaluje, ze Wisla nie wzmocnila sie bardziej. Ze zrozumieniem podchodzilem do braku transferow przed reforma LM.
|
Ja będę bardziej konkretny - żałuję, że nie kupiliśmy lewego obrońcy z prawdziwego zdarzenia. Mam nadzieje, że Diaz nie okaże się kluczem do awansu dla Apoelu...
Gradzik napisał(a):

|
To zależy jak na to patrzeć. Czysto obiektywnie - jesteśmy klubem, którego co najwyżej STAĆ NA POKAZANIE SIĘ W LM. O regularnych występach nie ma na dzień dzisiejszy mowy.
|
Jutro walczymy nie tylko o debiut w LM ale również o finansowe zaplecze na pojawianie się tam regularnie. To jest taki skok, że przy dobrze zarządzanym klubie, możemy się pojawiać w LM co dwa lata. Ponadto napędzenie mody na futbol w Polsce sprawi, że w pozostałych klubach będzie się inwestować jeszcze większą kasę aby Wisła za bardzo nie odjechała. To może też zaowocować lepszą grą w pucharach innych zespołów i w konsekwencji za 2-3 sezony zapewnieniu Mistrzowi Polski awansu z automatu do LM. Z PAO to były najważniejsze mecze w historii Wisły Cupiała. Teraz Wisła ma drugi taki dwumecz, drugi raz stoi przed wielką szansą... PAO to już przeszłość... Jutro mamy pierwszy z dwóch najważniejszych spotkań w historii Wisły od 1997 a może i dalej...
mg256 napisał(a):

Po dodaniu 7,2 mln za fazę grupową, 2,1 mln za play-off, 0,3 mln już z eliminacji daje to 17.9 mln euro. Przy założeniu niezłych wyników np zwycięstwo i dwa remisy u siebie kwota wzrasta do 19.5 mln euro. Po doliczeniu wpływów z biletów kwota z łatwością przekracza 20 mln euro.
|
Zwycięstwo i 2 remisy dawałoby nadzieje na 3. miejsce w grupie i kontynuacje przygody w LE... i dodatkową kasę...