Jeszcze rok temu śmialiśmy się z plotek "Keżman w Legii" tak samo, jak "Morientes w Legii" czy "Overmars w Wiśle". Nazwisko nieprawdopodobne w polskiej lidze, choć każdy kibic tej drużyny po cichu miał nadzieję, że ta bajka, to może jednak prawda jest...
Jeżeli Wojciechowskiemu by się udało go ściągnąć, to tylko przyklasnąć - polskiej lidze dałoby to +20 do międzynarodowej rozpoznawalności. Każdemu byłoby łatwiej ściągać większe nazwiska na lep "u nas grają Keżman, Ljuboja i Jaliens". Turcy tak robili i z czasem to dało wymierne efekty. W tym przypadku wszystko jedno jak by miał taki Keżman grać. Poza tym podejrzewam, że w niejednym zagranicznym serwisie byłoby na ten temat info, tak jak teraz są info z klimatu "Eto'o idzie w egzotyke, w Rosji poza Moskwą i St. Petersburgiem też gra się w piłkę". Dla nas wszystkich bomba sprawa.
Faktem jest, że Keżman znalazł się na znacznie większym wirażu swojej kariery niż Ljuboja (Ljuboja obijał się po dolnych sferach Ligue 1, strzelając tam w dwa lata 15 goli, Keżman teraz wraca z Chin po jakimś absurdalnym, egzotycznym, czteromiesięcznym kontrakcie, gdzie ustrzelił 2 gole w 6 meczach, w dodatku w jakichś dziwnych rozgrywkach), ale w swoich latach Keżman bił piłkarsko Ljuboję na głowę z jedną ręką przywiązaną do stopy, a są w tym samym wieku (Ljuboja jest o rok starszy, nawet razem chodzili do szkoły chyba

). Jakby go Dysko ściągnęło, to mógłby nie lada namieszać w lidze.
Co więcej, o ile rok temu takie nazwisko u nas brzmiało jak żart, o tyle wcale niewykluczone, by w tym roku się już coś takiego udało. To już nie jest sci-fi. Ostatnia rzecz jakiej chcę, to żeby czarnuchy się wzmacniały, ale akurat całej polskiej lidze życzę takich nazwisk jak Keżman.
Cytat:
Ani Ljuboja ani Kezman nie przyjdą do polskiej ligi. To zbyt znaczące nazwiska pomimo tego iż są to dość wiekowi zawodnicy. Moim zdaniem lepiej wynajdywać dobrych, młodszych którzy najlepsze mecze beda miec przed sobą (Maor, Chavez, Bruno, Tonev ...)
Was też ogarnia lekkie poddenerwowanie z racji jutrzejszego meczu? Za 24h o tej porze bedzie dopiero halo, teraz przedsmak.
Na rozgrzewkę wrzucam Bate- Sturm.
|
O NIE MOGĘ

padłem
Chyba was za młodu kopnięto w głowę, jeżeli myślicie, że ktoś taki jak Kew Jaliens przyjdzie grać w piłkę w Polsce

A Ljuboja, to już w ogóle, oddelegujcie się sami do psychiatryka, bo to i tak kwestia czasu