Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sivas
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2011, 21:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ośmielę sie sprzeciwić: to co dzis gra Amica to zwykła gra ekstraklasowa, może ładna i przyjemna dla oka, może skuteczna w ekstraklasie, ale dziś, w stosunku do tego, co taktycznie grali za Zielińskiego, ro przynajmniej klasa do tyłu.
Gra, która niewiele da w Europie (i amikowcy to wiedzą, bo nie maja potrzeby na dziś grać w Europie tylko walczyc o puchary w przyszłym roku). Liteks też grał ładniej...
Co do Legii zgoda: popełniaja co prawda za dużo błędów w grze defensywnej (nie w grze defensywy), ale grę mają ułożoną całkiem nieźle taktycznie przez Skorżę.

Ja daleki jestem od przesadnych zachwytów nad grą Lecha, może i grają "zwykłą" ekstraklasową piłkę ale z 7 pkt i bilansem bramkowych 9-1 w trzech wyjazdowych meczach. Ale pamietać należy że mają Bakera a nie trenera i on coś jeszcze wymyśli

Lech jak do tej pory imponuję mi atakiem ze środka pola, Legia natomiast grą ofensywną skrzydeł, przede wszystkim bocznych obrońców. Naszym atutem natomiast jest kontratak którego jednak w lidze zbyt często używać nie możemy...

Odpowiedz cytując