Wyświetl pojedynczy post
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2011, 19:43
Nie wiem czy niektórzy zauważyli,że tekst jest z artykułu,a nie napisany przeze mnie.Przy okazji,czytamy ze zrozumieniem.
Co do porównywania składów to wg mnie wygląda to tak,oczywiście patrze na umiejętności wtedy,chociaż Franek nawet teraz gra lepiej od Genkova,a Baszczynski od Lameya,i każdy kto oglądał mecz z Polonią widział,co robił Baszczu na swojej stronie,a co dawał Lamey po swojej stronie.Brożek tak samo wywalczył sobie teraz miejsce w Trabzonie,a Genkov w mocniejszym klubie już nie poradził,nie patrząc na charakter,a potencjał i umiejętności to Genkov od Brożka jest najzwyczajniej słabszy,a wtedy to był wschodzący Paweł,przed nieszczęsną kontuzją.

Pareiko >> Majdan - Tutaj nie trzeba się rozpisac,bo Pareiko o klase przewyższa Radka.
Baszczyński >> Lamey - Między Lameyem a Baszczem jest taka różnica jak między Pareiko a Majdanem,nawet Marcin z KSP jest lepsze od Lameya.
Kłos =/< Chavez - Po prostu Osman prezentuje trochę wyższy poziom,bynajmniej moim zdaniem.
Głowacki >>/> Jaliens - Głowa,wtedy na prawdę fantastyczny stoper,rok wcześniej przecież bez kompleksów kasował ataki ronaldo,raula czy figo.
Dudka >/= Diaz/Paljic gdzie jest Dudka,a gdzie jest Diaz i Paljic.Dudka był przy okazji wszechstronny i solidny.
Uche >>/> Małecki - Nie ma co sie oszukiwac Uche przerastał wtedy całą ligę i reszte zespołu,nie bez powodu tyle lat grał i strzelał gole w jak dla kogo 1/2/3 lidze świata i to nie w słabeuszu a solidnym średniaku i strzelał gole Mundialu.
Sobol wtedy >/= Sobol dziś - ciężko to ocenic,ale na pewno wtedy miał lepszy strzał szybkośc,wytrzymałośc też pewnie była lepsza,tyle,że teraz chłodny głowa i wzór na murawie,wtedy czasami zdarzały mu się odpały,które zawsze drogo kosztowały,czy to nas,czy kadre na mundialu. (czerwona z niemcami)
Cantoro >> Nunez/Wilk - Podawał,kiwał,dryblował,wyprowadzał,walczył,odbier ał.Uważam,że to jest pozycja,którą Wisła musi obecnie wzmocnic i potrzeba nam właśnie takiego wszechstronnego walczyka,jakim był wtedy Mauro.
Zieńczuk = Iliev Wg mnie podobny sezon,ale ciężko też oceniac bo Ilieva aż tak długo nie widzieliś=my,zieńczuk miał na pewno gorszy drybling od Ilieva,ale wydaje mi się,że był szybszy.
Nie mieliśmy wtedy Playmakera jakim jest Melikson więc cieżko tu coś powiedziec bynajmniej na pewno Melikson lepszy i od Sobola wtedy i od Mauro.
Genkov =< Brożek - Paweł wtedy na prawdę zaczynał grac jak z nut,dużo lepszy niż teraz Genkov,jestem zdania,że Paweł nie bez powodu gra w w-ce mistrzu Turcji a Genkov nie poradził sobie w Dinamo,u Pawła jedynie szwankuje charakter.
Frankowski >> Biton - Chyba nie ma osoby,która wskazałaby Bitona..
Ostatnio edytowane przez baro1995 : 14.08.2011 o godz. 19:46.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując