|
Kilka uwag po meczu:
1. Gra zespołowa nie istnieje i sądzę, że jest to wina...Meliksona. Meleks jest o klasę lepszy od wszystkich naszych zawodników i drużyna po prostu na nim za bardzo polega. Może się to zemścić w innych meczach, w których nie będzie grał. Paradoksalnie jego ewentualna sprzedaż może wyjść drużynie na dobre bo będą zmuszeni zacząć grać zespołowo i zrobi się z tego prawdziwy team a nie zbiór indywidualności (przykład - Mu po odejściu Ronaldo zaczęło grać niesamowicie zespołowo a nie liczyli, że Cristiano zrobi wszystko sam).
2. Z Nuneza będą ludzie na środku pomocy. Chłop ma świetny przegląd pola, niezłą szybkość,drybling i podane. Musi tylko zacząć grać bardziej odpowiedzialnie, żeby nie powiedzieć asekurancko żeby wyeliminować błędy w obronie.
3. Jak na początku okienka transferowego pisałem, żeby Kirma sprzedać bo ma statystyki lepsze niż gra to zostałem lekko zjechany - bo najlepszy strzelec, bo asysty, bo dobry gracz...i jak narazie wychodzi na moje. Albo gra na alibi albo marnuje setki. Może wzorem Legii i Amiki weźmiemy kogoś z MESY na jego miejsce (ponoć Uryga ma papiery na granie)? Bo na jakiś transfer już raczej nie ma co liczyć.
|