Wyświetl pojedynczy post
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2011, 09:26
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
W mojej opinii w Superpucharze faworytem jest Real. Z prostego względu - jest lepiej przygotowany fizycznie. Barcelona kompletnie zawaliła przygotowania (mówił o tym sam Guardiola, że zamiast przygotowań było jakieś tourne). Barca w żadnym meczu nie zagrała w optymalnym składzie (w przeciwieństwie do Realu) - a to kontuzje, a to odpoczynek piłkarzy.
Mou napiął się na to trofeum i myślę, że je wygra. Barca nie wyrobi kondycyjnie (taki Messi czy Alves nie wystąpili w żadnym meczu przed sezonem!, Iniesta pograł trochę, to samo Pique, Villa czy Pedro). Słabo to widzę.
Obyś miał rację. Ale patrząc z perspektywicznego punktu widzenia na skład blaugrany to czasem wydaje mi się, że nie znajdzie się na nich żadna drużyna, która by była nawiązać równorzędną walkę. Zdecydowanie na papierze, mocniejszy jest zespół Guardioli i nawet nowe twarze w Madrycie nie gwarantują zdetronizowania Barcy w tym sezonie. Ale najbliższy mecz, jak zasugerowałeś wcale nie musi tego potwierdzać. Lecz jest również jeszcze mecz rewanżowy i wtedy siła FCB może okazać się nie do przejścia dla Realu. Tym bardziej, że zagrają wtedy na Nou Camp.
Jak dla mnie, kibica który sympatyzuje od zawsze za Królewskimi, zdobycie kolejnego cennego trofeum w gablocie Królewskich (to byłby już 9 Superpuchar) byłoby dobrym prognostykiem przed ligą i po raz drugi utarciem nosa największemu rywalowi w pucharowej rywalizacji La Ligi. Ale daleki jestem od takiego optymizmu, jaki emanuje od Paco Buyo, byłego bramkarza Los Blancos, który wytypował odpowiednio 5-0 i 3-1 dla Galacticos.
A i tak jeszcze jakoby nie odbiegać za bardzo od tematu to podam do wiadomości, że Juan Valera, obrońca Atletico Madrytzostał nowym zawodnikiem Getafe.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując