Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2011, 17:19
Może mi ktoś powiedzieć dlaczego Ci wszyscy przeciwnicy polityki transferowej Wisły uparcie do grona polskich zawodników Wisły nie zaliczają naszego najlepszego obecnie piłkarza? Ma obywatelstwo, historia jego paszportu chyba w niczym się nie różni od historii kilku naszych kadrowiczów. Co ciekawe wspomina się o dwóch zawodnikach w podstawowym składzie (Małecki i Sobolewski) zapominając, że Wilk ostatnio w nim bardzo często gra. Takim tokiem wychodzi 4 polskich piłkarzy, dwa tyle co się powszechnie mówi. W ogóle ostatnio gdzieś czytałem, że gra u nas tylko jeden polski piłkarz...

Za sensowniejsze od wprowadzenia limitów obcokrajowców uważam takie uchwały jak ta dotycząca obowiązkowego młodzieżowca w składzie. Są bodajże kluby w Ekstraklasie, w których najmłodsi zawodnicy w pierwszym składzie mają 26 (albo nawet 27) lat. Tutaj nikt nie ma pretensji już...

Mam takie małe pytanie trochę może nie związane z tematem. Czy w lidze angielskiej nie ma czegoś takiego, że klub poza okienkiem transferowym może wypożyczyć piłkarza do niższej ligi na miesiąc, czy dwa? Jeżeli się nie mylę to takie coś może warto, aby ktoś wprowadził. Wtedy zawodnicy, którzy grają mniej zawsze byliby w rytmie meczowym.

PS Aby wyszło nam 6 Polaków w składzie trzeba byłoby zamiast Ilieva wystawić Boguskiego, a zamiast Jaliensa... albo Kowalskiego, albo Czekaja.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 12.08.2011 o godz. 17:34.
Odpowiedz cytując