Cytat:
|
Was - stadionowych lewakow - jest promil, a do szewskiej pasji doprowadzacie calą rzesze nas - konserwatystow
|
Wszystko ok tylko, ze ta ankieta pokazala, ze tych lewakow wcale nie jest taki promil tylko 1/3 forum. Wiadomo, ze to forum jest specyficzne i poszlo wlasnie w kierunku takiego lewactwa forumowego (latwiej zlapac bana za bycie normalnym kibolem niz za bycie pajacem). Wiadomo, ze to tylko forum ale i tak sytuacja jest niepokojaca i smutna.
A jak juz sie tak zwierzamy to powiem o swoim przykladzie. Ja tez kilka lat temu kibicowalem wszystkim polskim druzynom. Mialem wypieki na twarzy na dwumeczu Wisla-Panathinaikos ale rowniez kibicowalem Legii w dwumeczu z Szachtarem, cieszylem sie nawet z pogormu Grasshopper Zurich przez Lecha i bylem w ekstazie po pieknym awansie Amicowcow do grupy LE w meczu z Austria Wieden.
Ale wszystko sie zmienilo gdy oficjalnie przypieczetowalem bycie Wislakiem, gdy pojawilem sie na pierwszym meczu w Krakowie, potem na nastepnych. Zaczela mnie juz interesowac tylko Wisła, jej sukcesy i porazki a nie jakies inne kluby. Owszem ogladam mecze pucharowe wszystkie, nawet w meczu Amica-Benfica kibicowalem... Portugalczykom

Wisla to moj klub, R22 to moje trybuny i nie wiem jak mozna byc taka pipa, miec rozdwojenie jazni i w srode kibicowac Wisle a we czwartek trzymac kciuki za Legie czy Lecha. Jedyne wytlumaczenie jest takie, ze Ci ludzie sa w tej mojej "fazie" i w zyciu na meczu nie byli, albo sa od swieta wiec sie podniecaja innymi klubami bo nie czuja przywiazania do jednego. Lub tez nasluchali sie ekspertow w tv i im uwierzyli, ze mocniejsza Legia to mocniejsza Wisla (wiadomo dla takiego eksperta fajnie jak wygrywa Legia/Lech/Wisla bo on wlasnie nie jest przywiazany do zadnego klubu wiec sie podnieca kazdym sukcesem polskiego klubu)
Czlowieku przestan .......ic te swoje dyrdymały bo w tej swojej glupocie tak sie zagalopowales, ze juz sam sie nie panujesz. CO ma Maaskant do bycia kibicem? Czy on jest dla ciebie wzorem kibica? Przeciez jesli chodzi o sprawy kibicowskie to jest wlasnie taki kosmita jak ty, ktory nie zna sie na tym wiec moze sobie kibicowac komu chce. Ty sie w sprawach kibicowskich nie wzoruj na celebrytach tylko na kibicach