Aimable napisał(a):

Też zapisuje się do funclubu ale tutaj nie do końca się zgadzam.
Niekoniecznie bowiem dzisiaj sprzedano 3900 biletów - sadzę, że wczorajsza liczba 14 tys. podana byla wraz z min 7000 rezerwacji karnetowiczów. Tak czy siak minimalnie sprzedano wczoraj od 11:00 do 22:30 czyli przez 11,5 h co najmniej 7 tys biletów czyli 608 na godzinę. Czemu więc dzisiaj tempo nagle miałoby tak drastycznie spaść
Sądzę, że prawda jest taka, iż dopiero teraz znamy realną liczbę sprzedanych biletów, wczorajsza przez rezerwacje karnetowe była trochę mylna.
Załóżmy więc, że tak naprawdę osoby z karnetami do przedwczoraj wykupiły ok. 4,5 tys swoich miejsc a nie pełną pule 7000 tys, tak więc faktyczna liczba biletów sprzedanych do wczoraj wyniosłaby 11 500 biletów, czyli dzisiejsza 17 900 - 11 500 = 6 400 co jest wg mnie liczbą bardziej prawdopodobną, biorąc pod uwagę krótszy o godzinę czas dzisiejszej sprzedaży.
Istnieje też oczywiście ewentualność, że od czasu podania informacji na temat 7000 sprzedanych karnetów ich liczba wzrosła do 10 tys i że prawie wszyscy ich posiadacze kupili je do 9 sierpnia. Sądząc jednak po ilościach płaczliwych postów na forum jest to niemożliwe. Drugim argumentem, że tak się nie stało jest to, że nawet przy sprzedaży dajmy na to 9500 biletów dla karnetowców przez 2 x 6 h (sobota, niedziela) i 2 x 10 h (poniedziałek, wtorek) = 32 h musiałoby zostać osiągnięte tempo 296 biletów na godzinę. Wg mnie, obserwujac przez 3 dni z rzędu (przy okazji spacerów z psem) luzy przy kasach - absolutly impossible.
Dlatego myślę, że faktyczna przepustowość kas to w tej chwili ok. 600 biletów na godzinę a to oznaczałoby, że przy podobnym tempie sprzedaży bilety skończą się za ok. 7,5 h czyli ok. 18:30 w dniu jutrzejszym.
Chyba, że rację ma krakus76 pisząc, że w liczbę sprzedaży "są wliczone duże ilości biletów dla FC, VIPÓW, specjalnych gości UEFA itp." oraz np. vouchery dla firm.
|
Słuchajcie. Ja nie zastanawiam się nad tym co tworzy liczbe 14 000 sprzedanych biletów i dlatego nie licze szybkości pracy w środe
ale
skoro klub podaje, ze sprzedał 14 000 do środy wieczora a w czwartek podaje wartość o 3 900 wieksza dodając przy tym, ze sprzedaż trwała od 11:00 do 21:45 to dla mnie sprawa jest prosta.
3900:10,75=363 bilety na godzine.