arti napisał(a):

|
strzelcie sobie zimny prysznic jeden z drugim...
|
Jak owinąłeś tym zdaniem także mnie to nie napisałem że jest najlepszym graczem w historii (

)bo to absurd.
Tylko najlepszym od przyjścia Cupiała. Poza tym dzisiejszy futbol ma się nijak do starego. Jest jednak różnica między DOKONANIAMI a UMIEJĘTNOŚCIAMI. Ty podajesz sukcesy, tyle tylko że Ci piłkarze dzisiaj nie łapaliby się na rezerwę. Dlatego nie można pisać o pełnej historii tylko tak własnie od czasów wejścia Cupiała kiedy futbol stawał się bardziej profesjonalny a piłkarze coraz lepsi. Oni mieli swój rozdział i swoją filozofię gry i dzisiejszych piłkarzy nie można z nimi równać bo jest to najzwyczajniej bezsensowne.
Cytat:
|
Jeszcze co do ew. 10, 7,5 czy 5 baniek od Turasów... jak zobaczą jak się (najprawdopodobniej) wypuścili przepłacając tyle za Mierzejewskiego to już tak łatwo nie będą sypać piątkami za grajka z ligi polskiej, więc jeden kierunek już wkrótce może być lekko spalony.
|
Dlatego trzeba się cieszyć że Melikson to nie Polak i nie ma wpojonej Polskiej myśli szkoleniowej. To całkowicie inni piłkarze, nie wiem jak to w ogóle można porównywać. Mierzejewski to przy Meliksonie nawet nie stał.
Zresztą co to ma do rzeczy, to czy Mierzejewski wypali czy nie. To tak jakby któryś z klubów ściągnął piłkarza z Hiszpanii który okazałby się klapą i stwierdzili że nie ma sensu już brać graczy z tego kraju.
Znów typowe Polskie marudzenie.
Przed meczem z Litexem 90% forum obawiało się tego meczu. A po meczu że to żaden wyznacznik. I niektórzy niech wrzucą na luz bo oczekują że Melikson w pojedynkę będzie wygrywał z Manchesterem i Barcelonami. Tak się ujebaliście tego zdania że od dziś wyznacznikiem będzie czy roz.......i Bayern czy inny Real. Dopiero wtedy się zastanowimy czy jest wart choćby 8 mln euro. I to po dłuższym zastanowieniu.

Przecież to drobnostka. Zluzujcie co poniektórzy bo drugim Messim nie jest, ale też nie umniejszajcie jego umiejętności tłumacząc to jakimś tam meczem z amatorami z Łowecza. Zresztą nie o Łowecz tu tylko chodzi bo gołym okiem widać że gość ma zadatki na bycie kimś w piłce.