Cytat:
|
I tu trzeba sobie zadać pytania gdzie zmierza ruch kibicowski? Owszem klub zbierze kokosy na biletach, ludzie przyjdą najedzą się kiełbasek, pobiją pewnie nawet brawa, a niektórzy może nawet coś zaśpiewają. Ale nie oszukujmy się, wszystko to zaczyna zmierzać w kierunku w którym wyznacza nam Donek, czyli zrobienia z polskich trybun drugiej smutnej kibicowskiej Anglii.
|
Tak jakby w przeszłości nie było podobnych przypadków kiedy bilety rozchodziły się w ekspresowym tempie a część ,,w miarę ogarniętych'' kibiców traciła je na rzecz debiutantów.
Ruch kibicowski(rozumiem pojedyncze przypadki gdy odległość od Krakowa nie pozwala być np na więcej niż połowie meczów w sezonie) jest z pewnością w sporej swojej części wyposażony w karnety , więc jakoś specjalnie o poziom na C się nie martwię.
Może jakoś bardziej dokładnie rozrysujesz związek pomiędzy pacyfikowaniem ducha trybun(proces który faktycznie od jakiegoś czasu trwa) a formą dystrybucji biletów na mecz z APOELem ?
Mam tylko nadzieje , że po pokazie na trybunach i murawie jakieś 20 % z debiutantów postanowi odwiedzać stadion nie tylko na europejskich pucharach a 5 % zajawi się na fanatyzm. Oczywiście liczby + - , pi razy drzwi .
Wiem że to jest możliwe , bo sam o ile wcześniej interesowałem się Wisłą pod kątem sportowym , to bakcyla kibicowskiego złapałem pojawiając się na trybunach(pierwszy raz) właśnie na meczu podobnego rodzaju jak ten który będzie w środę.