domenica90 napisał(a):

|
No i zaczyna się wybielanie Ojgena. Tak, gazety przekręciły kilka artykułów pod rząd, on nigdy nie powiedział, że nie chce grać dla Polski...
|
Fakty są takie, że te najbardziej dosadne wypowiedzi pochodzą z Bilda czy Kickera, których wiarygodność jest średnia. Ale fakt, że też trudno zapomnieć Polanskiemu "pomniejsze" uwagi m.im. typu wymienionego przez Ciebie "będę kibicował Niemcom".
Stąd stwierdziłem, że wiarygodność wspomnianych gazet go tylko w jakimś stopniu może wybielić - może, ale nie musi, bo nie wiemy, czy te wypowiedzi padły z jego ust, czy z ręki dziennikarzy i pewnie się nie dowiemy.
domenica90 napisał(a):

|
Co w tym dziwnego, że Polak (podobno) mówi po polsku?
|
W porównaniu do Polaka Obraniaka, czy Polaka Perquisa, to jest niewątpliwie jakiś plus. Ale również nie byłem zwolennikiem Polanskiego, wręcz przeciwnie, na tym forum bodaj pierwszy skrytykowałem ten ruch, jeszcze przed tą "krucjatą" Weszło!.
Generalnie jest tak jak mówisz, co innego Boenisch, Obraniak, Tyrała, Perquis, a co innego Polanski, bo zawodnicy wymienieni przed nim przynajmniej potrafili trzymać język za zębami, albo dobrze ściemniać...Matuszczyk to już w ogóle odrębna historia, bo on nawet w młodzieżówkach grał naszych, mimo, że mógł grać w niemieckich.