Wyświetl pojedynczy post
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2011, 12:07
Ludzie, czy w w ogóle czytacie różne źródła, czy waszym jedynym guru jest Onet?
Nie wrzucajcie, do cholery, wszystkich urodzonych za granicą do jednego wora!

Co wam przeszkadza Matuszczyk, który od zawsze grał w juniorskich reprezentacjach Polski?

Ja nie mam nic do piłkarzy z polskimi korzeniami, ale, na Boga, Polanski? Was naprawdę nie rusza taka wypowiedź: "Jeżeli nie dostanę powołania, to w meczu Polska - Niemcy będę kibicował Niemcom" ?
Jeżeli nie, to nie mamy o czym rozmawiać.
Jest różnica pomiędzy wszystkimi Obraniakami, Perquisami a Polanskim. Oni też mają polskie korzenie, ale nigdy nie powiedzieli, że nie wyobrażają sobie gry dla Polski, jak ten niemiecki buc. Wiadomo - gdyby interesowała się nimi reprezentacja francuska, nawet by na Polskę nie spojrzeli - ale tak się nie stało, i nie pieprzyl* w wywiadach, że dla Polski - nigdy.
Jedyny problem mam z Boenischem, bo ten gość też zwlekał najdłużej jak tylko się dało... No ale takich rzeczy jak cudowny Ojgen, prawdziwy Polak, nie wygadywał.

Ja osobiście nawet nie mam nic do piłkarzy bez polskich korzeni! Ale pod jednym warunkiem: normalne, legalne przyznanie obywatelstwa. Po 5 bodajże latach życia w kraju. A nie tak jak Olisadebe i Roger - tryb przyspieszony. Ktoś powie, że Arboleda dostanie obywatelstwo w normalnym trybie - owszem, ale facet po mistrzostwie biegał z flagą Kolumbii. To wymowne.

A co do Meliksona - jeżeli ktoś chciałby, by grał w naszej kadrze,to nie ma za grosz honoru. Maor pokazał na fecie, w jakiej reprezentacji powinien występować Niech gra na chwałę Wisły i Izraela.
Ostatnio edytowane przez domenica90 : 10.08.2011 o godz. 12:10.
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując