Wyświetl pojedynczy post
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2011, 21:50
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Głupi to nie. Naiwni, niepotrafiący czytać. Generalnie rozważam propozycję wymiany błyskotek za złoto.

A poważnie - widzisz chłopie, ja nic nie pisałem, że sukcesy klubu X rozwijają ligę i innym klubom żyje się lepiej / brak sukcesów klubu X nie rozwija ligi i innym klubom żyje się gorzej. Wobec tego nie wiem skąd ten zarzut. Po prostu dla kibica tego KSZO Wasze, nasze czy Lecha wyniki w lidze gówno znaczą. I całe to gadanie to piramidalne bzdury. Dlatego im to zwisa i nie kibicują innym, bo nic z tego mieć nie będą.
1.
Załóżmy, że Wisła wygrywa LM, a Śląsk LE. Za rok podobnie i za dwa też. Liga polska jest najlepsza na świecie.
Co mamy?
Polskie kluby kupują Messiego, Ronaldo, Rooneya, Xaviego, itp.
Burzmy te nowe stadiony na 20tys i stawiamy na 70tys.
Taki Maor, Rudnev, czy Stilić się nie mieszczą w składzie żadnego klubu w ekstraklasie, bo są za słabi. Szukają innego miejsca pracy..KSZO? Chyba nie, obawiam się, że druga liga w PL, była by dla nich wówczas także za silna.

2.
Załóżmy, że polskie kluby przegrywaja wszystko w pucharach w pierwszych rundach i co rok to samo.
Co mamy?
To co teraz w Gruzjii, czy w Estonii. Święto narodowe raz na 10lat, bo udało się psim swędem przejść klub z Polski.
Stadiony świecą pustkami, brak zainteresowania mediów, sponsorów. Marazm.
Jedyny plus to to, że polscy piłkarze byli by wyceniani adekwatnie do ich umiejętności, czyli jak Melikson kosztuje 700tys, to Robak..sam dopisz.
Sportem narodowym siatkówka lub żużel.
Odpowiedz cytując