CH. napisał(a):

Ale mnie gówno obchodzi co Jagiellonia zrobiła i co Grosicki zagrał czy nie zagrał.
Wisła już jest w 4 rundzie LM i co przyszło z tego gadanie o Jagiellonii ? gówno. Bo każdy zespół jest inny i każdy walczy o swoje cele. Ty myślisz że w zapowiedzi meczowej na stronie Skonto czy Litexu pisali o tym że Jagiellonia przegrała mecz z Irysem? a co to ma wspólnego z Wisłą? nic.
w kartach historii jest już zapisane Jagiellonia odpadla z Irtysem . Nie ma i nie będzie tu słowa o Wisle i Ekstraklasie. Tak samo na wikipediach internetowych. Każdy gra dla siebie i każdy gra o swoje. My robimy swoje, a reszta nas nie interesuje. Mogą odpadać nawet z San Marino, byle tylko Wisła wygrywała. Oni mają jęczeć z biedy!
To tak jakby Barcelona się przejmowała tym że Getafe przegrało jakiś puchar z kimś tam. Przecież nikt nie piszę że Barcelona się skompromitowała, tylko Getafe.
Tak jak wspomniałem wcześniej, to koło zamknięte. Jest grupa osób która liczy te punkty rankingowe i to dla nich jest najważniejsze. Nie Wisła, tylko punkty rankingowe i wygrane Lecha z Manchesterem i Salzburgiem. Tematu nie ma sensu ciągnąc. Ja chcę by to Wisła była najlepsza, miała zawsze pełen stadion, najlepszy doping, najlepsze oprawy, najwyższy budzet klubowy, najlepszych piłkarzy a ligę wygrywali na 10 kolejek przed końcem. Sukcesy innych Lechów i Legii w pucharach w niczym mi to nie pomogą.
|
z drugiej zaś strony to:
sukces Amiki,Legii czy nawet bruk-betu Nieciecza w LM czy LE = wieksze zainteresowanie sponsorow polska liga,chetniej wydawane pieniadze na pilkarzy,infrastrukture,szkolenie mlodziezy co automatycznie z czasem przelozy sie na wieksze sukcesy rowniez Wisły jak i calej polskiej pilki - poziom ligi realnie idzie w gore, juz to wzaczyna byc widoczne i nie mow mi ze to zaszkodzi Wilśle