Wyświetl pojedynczy post
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2011, 07:10
Kilka bardzo ciekawych cytatów z wywiadu z Basałajem:

http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...978,1,727.html

"Czyli awans do Ligi Europejskiej i szansa na Ligę Mistrzów dają klubowi wartość dodaną? Można teraz ten budżet przeformułować?
Jeżeli myśli pan o kupowaniu nowych zawodników, to raczej tego nie chcemy.

A jeśli ktoś odejdzie?
Na razie nie ma takich planów. Nie ma też ofert dla naszych piłkarzy, więc po co spekulować na ten temat.

Jeśli awansowalibyśmy do Ligi Mistrzów, to dostaniemy duży zastrzyk. Jesteśmy w stanie wyciągnąć około 10 milionów euro.

Awans do Ligi Mistrzów bardzo by nam pomógł. Mam tutaj na myśli choćby budowę bazy treningowej z prawdziwego zdarzenia, stworzenie akademii czy prace na stadionie związane z powstaniem muzeum, komfortowego cateringu dla widzów czy restauracji.

Czy Wisła w niedługim czasie przekroczy magiczną cenę miliona euro płacąc za piłkarza?
Dopóki klub nie będzie dochodowy, a teraz jeszcze tak różowo nie jest, będzie z tym problem.

Ciągle myśli pan o sprowadzeniu prawdziwej gwiazdy do Wisły?
Zmieniłem zdanie w tej kwestii i dzisiaj nie uważam, żeby było to konieczne. Przykład Meliksona pokazuje, że sami możemy te gwiazdy wykreować.

Od 1 sierpnia w klubie jest zatrudniony Witold Lis, czyli człowiek który przez dwanaście lat pracował z młodzieżą w Holandii. Będzie on w naszym klubie koordynatorem grup młodzieżowych. Wkrótce przedstawimy go szerzej.

Co będzie, jeśli Wiśle jednak nie uda się awansować do Ligi Mistrzów?
To zagramy w Lidze Europy.

Z tego, co wiem, nowy model będzie gotowy do końca sierpnia.

Czy jest zagrożenie, że pierwszy mecz grupowy nie odbędzie się na Reymonta?
Nie ma.

Niezbędne prace na stadionie będzie wykonywało miasto czy Wisła Kraków na swój koszt?
Część miasto. Chodzi o czynności, które wynikają z umowy z wykonawcą, np. drogi dojścia, dojazdów, strefy parkingów, główne łącza energetyczne itp. To są rzeczy, które miasto wykonuje teraz cały czas. Większość prac wykona jednak klub, bo chodzi o rzeczy może drobne, ale kosztowne.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 09.08.2011 o godz. 07:27.
Odpowiedz cytując