Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2011, 01:05
riv napisał(a):Wyświetl post
Basałaj mówił, że sprowadzą Polaka z Holandii do szkolenia młodzieży. Przewijały się po forum przypuszczenia, że może to być stary Smolarek (jedyne nazwisko, które można było połączyć z Polakiem z Holandii). Na temat tego Lisa próbowałem szukać w internecie na polskich, angielskich i holenderskich stronach (jeżeli pracował 12 lat to chyba z jakimiś sukcesami i powinno być coś o nim wiadomo?) ale nic nie znalazłem. Jest to zupełny no-name, nie wiadomo nawet w jakim klubie/akademii pracował. Absolutnie ZERO informacji na jego temat a szperałem dość dogłębnie.
OK, ale takich szkoleniowców to każda akademia ma po kilkudziesięciu. Trudno się spodziewać, żeby o każdym można było znaleźć jakieś informacje.

Pracował 12 lat - znaczy: zna system i coś umie. Do tego Polak, czyli nie będzie bariery komunikacyjnej.
On nie ma z miejsca samodzielnie wyszkolić kilkudziesięciu świetnych piłkarzy, tylko stworzyć system który zaowocuje najwcześniej za kilka-kilkanaście lat. A raczej - przenieść wzorce, których nauczył się w Holandii.

A tak BTW. - co rozumiesz jako "sukces"? Skoro bardzo często każda grupa w roczniku ma po kilku trenerów, to taki piłkarz po przejściu wszystkich szczebli aż do seniora przez ile rak się przewinął?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując