Wyświetl pojedynczy post
cygaro
Junior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2011, 16:39
szprotson napisał(a):Wyświetl post
No tak,ale to jest konkurowanie tylko i wyłacznie z pensją , a dla piłkarza liczą sie też inne sprawy. Sam Marcelo mówił ze PSV pod względem infrastruktury i profesjonalizmu bije Wisłe na głowe.
Który piłkarz mając do wyboru PSV i Wisłe wybierze Wisłe? Ten słaby.
Zresztą, wystarczy spojrzeć ilu piłkarzy za granicę wysyła PSV a ile Wisła.
E: Zresztą, nie wiem gdzie sie zagapiłem, ale ...ni chuja. Nie sadze by stac było Wisłe na opłacenie młodemu piłkarzowi takiej pensji jaką da PSV. Tak jak mówisz, pozyczyli 20 baniek na funkcjonowanie klubu czyli m.in. na te płace.
Który piłkarz? Ten chcący grać - tak jak pisałem u nas łatwiej się przebić i do tego gramy w Europie (PSV odpadło). Niewątpliwie atutem naszej ligi jest również Euro (taki turniej już wcześniej przyciąga oczy wielu ludzi związanych z piłką). A jeśli piłkarz wybierze nas a nie PSV to oznacza że jest słaby? Trochę to bez sensu, uzależniasz jego klasę od tego czy wybierze klub A czy klub B nie grając tam jeszcze żadnego meczu. Niepoważne. Wiadomo że nie nadrobimy nagle kilkunastu lat straconych a taki dystans dzieli nas od PSV ale właśnie obecnie zbieg okoliczności sprawił że możemy z nimi realnie o piłkarza powalczyć. Eredivisie mocno dotknął kryzys finansowy (dużo mocniej niż Ekstraklasę, w praktyce kryzys nie dotknął naszych rozgrywek bo jedziemy na bumie piłkarskim spowodowanym Euro2012) a do tego samo PSV znalazło się w takiej sytuacji jak Lech (zakładali dużo większe zyski z pucharów) i stąd ta pożyczka od głównego sponsora, muszą awaryjnie bilansować budżet.

@Grze Gie
Podejrzewam że miała to być jakaś błyskotliwa ironia () ale nie działa mi Twój link więc się nie ustosunkuję.
Odpowiedz cytując