Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2011, 10:37
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nie byłbym sobą gdybym jednak nie wrzucił łyżki dziekciu do tej beczki miodu:
- na tle ligowym nie wyglądamy wiele lepiej niż w ostatnich latach
Moim zdaniem wygladamy znacznie lepiej niż na początku poprzedniego sezonu (mimo zwycięstwa z Arką czy Bytomiem)
- mieliśmy trochę szczęścia w Łoweczu
I to ma być łyżka dziegciu?

- nie gramy zbyt widowiskowo a Maskant jest bardzo zachowawczy,
To prawda, ale nie jest to powód do niepokoju. Druzyna w fazie budowania stylu nigdy nie będzie grała widowiskowo. Widowiskowość to gra ofensywna, a każdą drużynę buduje sie od tyłu, czyli od nauczenia się schematów defensywnych całej druzyny, nie tylko linii obronnej. Mam nadzieję, że to przemyślana koncepcja budowania drużyny, a nie jak podejrzewasz, brak umiejętności taktycznych
ni
- niepokoi mnie zachwianie proporcji między Wiślakami a stranierri (tu nie chodzi tylko o narodowość) chodzi o utożsamianie się klubem jego tradycjami a nie jedynie z kwotą na kontrakcie . Ja wiem trzeba iść z duchem czasu ... może ja jestem nienowoczesny ale co to za polski klub bez Polaków lub choćby takich pilkarzy jak Cantoro
Hasło że w Polsce nie ma dobrych piłkarzy do mnie nie przemawia jak widzę np Borusię Dortmund .....
A co to Borussia to w Polsce?
Chyba jednak nie uważasz, że stac nas na wydatki takie jak Borussię? Nie odkupimy z Borussi ani Błaszcza ani Lewandowskiego ani Piszczka
Dlaczego kilka szans dostaje Nunez (moim zdaniem średni zawodnik) a prawie w ogóle nie dostaje ich Garguła podobnie Bidon i Boguski. Nie twierdzę że obaj Polacy są lepsi od Nuneza czy Bitona ale twierdzę że nie wie tego też trener bo nie sprawdza. No chyba że jakieś testy wydolnościowe mają fatalne albo na treningach notorycznie nie trafiają w piłkę ...
Może Garguła mniej pasuje do koncepcji Maaskanta, albo jeszcze jej się nie nauczył, a Nunez został wyszukany własnie pod koncepcje? Podobnie z przypadkiem Boguski - Biton?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 08.08.2011 o godz. 10:41.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując