Wyświetl pojedynczy post
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2011, 21:06
nicolas napisał(a):Wyświetl post
A propo odskakiwania resztom zespołów ekstraklasy na lata świetlne pod względem finansowym. Ja mam takie pytanie związane z pucharami, w których Wisła będzie grała. W zeszłym roku Lech Poznań grał w grupie. Dostał podobno, mnóstwo kasy (oczywiście jak na polskie warunki) za każdy mecz, za każdy punkt. Dodatkowo wpływy z biletów. Dodatkowo Lech zarobił na transferach, m. in. Lewandowskiego (5 mln euro), Murawskiego, Peszki. Ja się pytam - gdzie są te pieniądze? Rozpłynęły się. Ta sprawa mnie bardzo nurtuje, a jest związana z grą w pucharach, a więc po części z Wisła. Lech teraz stawia na młodzież, bo mówią (nieoficjalnie), że sytuacja finansowa nie jest za ciekawa. Gdzie są te pieniądze? O co tu chodzi?
Zależy kto jest właściciele klubu i co właściciel chce osiągnąć. Rutkowski z Amiki stwierdził, że już swoje zarobił, wyszedł na plus, teraz chce jak najmniej dokładać do interesu i czeka na kolejną kasę za Rudnevsa czy Stilica. Potem znowu może ktos mu się trafi, ale wydaje mi się, że Amika jest teraz samowystarczalna, tzn sama zarabia na siebie. Jeśli zarobi za dużo to kase znów chapnie Rutkowski.

Czy podobnie myśli Boguś? Okaże się po awansie do LM.
Odpowiedz cytując