JEŚLI awansujemy MAMY SZANSĘ odskoczyć na lata świetlne, zalezy to generalnie od tego, czy Cupiał zechce pieniądze wziąść dla siebie, czy przeznaczyć te pieniądze na rozwój drużyny.
Pier** o Wojciechowskim jest dla mnie śmieszne.40 mln zl, to w dobie Wojciechowskiego nic?No proszę, chyba mnie coś omineło.Czy mogłby podać ostatnie bilans strat i zysków Polonii?Tzn kogo sprzedała i za ile to samo z zawodnikami kupionymi?
Nie chce mi się za bardzo tu z wami spierać i przekrzykiwać.Piszę generalnie o tym, że jest ogromna szansa odskoczyć sportowo i finansowo innym klubom z Polskiej ligi w wypadku awansu a zdecydowanie mniej prawdopodobny jest wariant, że jeszcze przeżywjemy inwolucję, jak niektórzy kibice (zwłaszcza Legii, Lecha) przewidują, używając argumentów w stylu "zobaczcie na Artmedie, Debreczyn czy inne kopciuszki .To jest dopiero dla mnie kretynizm.
Jesteśmy rozwijającym się klubem z 40 mln kraju z wieloletnim planem budowy drużyny, która przewiduje awans zarówno do LM czy LE oraz związany z tym plan działania.Myślicie, że nie mamy już obserwowanych następców za Meliksona czy Małeckiego?Mamy jednego z najlepszych dyrektorów sportowych w Europie ze znakomitymi znajmościami.Owszem, wiem, że kibice dalej żyją przeszłością i mają w pamięci sytuację typu odejścia Frankowskiego Żurawskiego czy Uche w decydujących momentach batalii o ligę mistrzów, ale nie zauważacie czegoś innego?
Sam miałbym obawy, gdyby nie było Maaskanta czy Valckxa, czy nie skonczyło by się na jednorazowych wielkim przebłysku, by pózniej zrobić sprzedaż hurtową.Tak jestem pewien, że nie będzie.
Oczywiście mam nadzieje, że Wisła zacznie w tym roku budowę akademii (zresztą musi, bo to będzie w przyszłych wymaganiach ekstraklasowych), ale to naprawdę długoletni plan działania.
Edit:Nicolas.Możesz oczywiście uwierzyć, ż kolosalne pieniadze dla kopaczy oraz Bakero, ale równiez możesz sobie uzmysłowić, że Rutkowski zwyczajnie chce się Lecha pozbyć i stara się to zrobić od paru lat.Po prostu te pieniądze wziął