Amptiq napisał(a):

|
Domyślam się że system polega na tym że bilet jest przypisywany do karty, przykładając kartę do czytnika przy kołowrotku system sprawdza czy do danej karty przypisany jest bilet i cię wpuszcza lub nie. Tak więc kupując przez neta po prostu w systemie Ci nabije bilet na kartę.
|
Tutaj jest pewien problem. Już parę razy się zdarzyło, że kołowrotki padły z jakiś tam przyczyn i wszystko było sprawdzane ręcznie. Dlatego też teraz przy kupnie biletu dostaje się potwierdzenie zakupu biletu. Domyślam się, że może być opcja wydrukowania potwierdzenia na własnym sprzęcie. Tylko przecież nie wszyscy drukarkę mają, bo niektórym jest ona do szczęścia niepotrzebna.
Tak w ogóle te papierowe potwierdzenia to jakiś śmiech na sali. Ja myślałem, że jest to dla mnie zabezpieczenie w przypadku jakby coś szwankowało w elektronicznym odczycie mojej karty kibica. Tymczasem kiedy nie wejdę na stadion, to jakiś pajac z ochrony sprawdza mi zgodność tego potwierdzenia z kartą. I ja się pytam po co? Kompletna głupota.