Marszałek napisał(a):

ad 1. A powiedz mi co widzisz w Podbeskidziu takiego, co każe wnioskować,że nie spadną?Odra miała chyba lepszy skład od nich,a zleciała. Prędzej ŁKS się utrzyma, przynajmniej mają kolesi co kiedyś coś kopali vide Saganowski czy Szałachowski.
ad 2. Nasza liga nie jest aż tak słaba,aby utrzymał w niej się zespół grający tym samym składem co w pierwszej lidze. Poza tym widać,że to takie kopanie bez ładu i składu, nawet jak na naszą ligę. Jak ktoś ma problemy z przyjęciem piłki,i za bardzo nie potrafi nic skonstruować w ataku, to nie wiem na jakiej podstawie mam wnosić,że nagle zmieni się to w ciągu rundy czy sezonu i zacznie coś grać. Odra się lepiej prezentowała a spadła. Jakby mieli w 80 % nowy skład i chłopcy by tak grali to bym pomyślał,że to kwestia dotarcia. Ale oni grają niemal tym samym składem co w pierwszej lidze. I to widać. A różnica między Ekstraklasą a pierwszą liga jest znaczna.
P.S. Co do Rzeźniczaka, mam wrażenie,że chce nam coś powiedzieć ale się wstydzi.
|
Historia uczy że nawet po połowie rundy, druzyna która nawet matematycznie ma minimalne szanse moze sie utrzymać, wiec ferowanie wyroków po 1 czy 2 czy nawet 3 kolejkach nie jest odpowiednie.
TSP awansowało, Kasper mówił ze ...woli wystawiac tych co wywalczyli awans niż tych którzy doszli bo różnica minimalna. Spokojnie, kazdy beniaminek płaci frycowe, lepiej dla Nich ze teraz je zapłacą. Jak zobaczą jakie korzyści może przyniesc granie w najwyzszej lidze to w zimie zrobia odpowiednie zakupy. No chyba ze po 2 kolejkach minie boom na piłke w Bielsku i wszyscy to po.......ą ale szczerze mowiac ciezko mi w to uwierzyć.
a co widze ze moge wnioskowac ze górale nie spadną. Widze potencjał w ich mieście, ot co.
A co do Remka J. Wczoraj podczas meczu Lubina w pewnym momencie mówi (I połowa). Kibice czarnych koszul zgromadzeni za bramką pozdrawiaja Kotorowskiego, niecodzienna sytuacja ( czy jakos tak ). W II połowie sie poprawił i mówi : tak jak mówiłem kibice Lecha ubrani na czarno.