prezes85 napisał(a):

|
Zdecydowanie. Mam podobne zdanie. 2 dobre transfery łącznie do 2 mln euro pomogły by nam powtórzyć tegoroczny sukces w przyszłym roku (mistrzostwo + 4. runda el. LM) plus nabić ładnych pare punktów w LE. Nie mówiąc o ewentualnym awansie do LM.
|
Heh, zawsze mało... jeszcze tylko dwa miliony euro i awans mamy gwarantowany...
Żeby nie było też ucieszyłbym się gdyby do defensywy ściągnięto jednego solidnego obrońce... Ale nie uważam aby sprowadzenie jakiegoś piłkarza, znacząco wpłynęło na przebieg meczu... Więc po co tracić te dwa miliony?
Zresztą piszesz, o jednym milionie na zawodnika... Wychodzi na to, że Holendrzy jeszcze nikogo nie ściągnęli dobrego, bo najdroższy był Meliskon za zaledwie 650 tys...
W ogóle nie wiem czy kiedykolwiek w historii daliśmy takie pieniądze na piłkarza...
Markus napisał(a):

Nie mam na myśli tylko obrońców. Bardzo potrzebny byłby jeszcze jeden pomocnik robiący różnicę jak Melikson, szybki napastnik.
Kadra naszej drużyny nie jest idealna. Za to jest doskonała, najlepsza z możliwych szansa na LM. Łatwiej już raczej nigdy nie będzie.
|
Skąd taka teoria?
Dopóki UEFA nie wycofa się z reformy Platiniego, Wisła jeśli tylko zdobędzie mistrza, zawsze o LM będzie bić się z drużynami pokroju APOELa... Mało tego, jeśli odpadniemy z LM a zapanktujemy w grupie LE to w przyszłym sezonie będziemy mieć dużo większe szanse na rozstawienie i - przynajmniej na papierze - przeciwnika jeszcze łatwiejszego niż mistrz Cypru...
Naprawdę nie ma się co napalać i na siłę szukać teraz piłkarzy, by tydzień przed meczem wprowadzać do składu nowe twarze...
Michal_1990 napisał(a):

|
Stan ma swoje zalety i wady, ale jak to powiedział Leo B.: w Polsce raz jesteś Bogiem, a raz gównem.
|
Najlepsze jest to, że tylko przyjdzie okienko zimowe a znowu zacznie się to samo. Tj. sprzedamy Meliksona, Małego, Genkowa czy Kirma, a ściągniemy "nonamy" czy "średniaków z średnich lig"...
I tak co okienko.