Wyświetl pojedynczy post
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2011, 15:45
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Oglądaliście ostatni mecz Wisły w C+? Miałem wrażenie, że Szymek jest cały czas za Wisłą ( komentator z płyty boiska za to za Widzewem ). Zresztą nie pierwszy raz odniosłem to wrażenie, często o nas pozytywnie się odnosi.

"Szymek"gdy grał u nas nigdy nie chciał się określić w tym temacie. Jego żona (była, obecna ?) pochodzi (-ła) z Łodzi, on tam grał wiele lat i sentymentalnie bardzo był przynajmniej jeszcze w 2005 roku związany z Widzewem i jego kibicami, którzy z kolei również darzyli go duzą sympatią. Czasami dało się odczuć, że Widzew jest mu bliższy mentalnie, co zresztą nie do końca może być dziwne.

Na pewno jednak bardzo cenił sobie to i był tym "podjarany", że fani Wisły wybrali go do "11" stulecia. Rozumiał też rywalizację kibicowską z Żydami, bo pewnie wychował się na konkurowaniu w różnych aspektach Widzewa z ŁKS-em.

Pamiętam też z nim wywiad, w którym opowiadał, że kiedyś zbierał jako małolat szaliki i jak przyjechał na R22 z Olimpią jeszcze w 1993 roku, to kupił sobie tu taki z nowszej generacji z napisem TS WISŁA.

Co by nie mówić każdy z kluczowych postaci ery TF, który decydował o obliczu Wisły ma do niej sentyment, bo:

1. Sportowo - kolekcjonowało się tytuły MP, za nie pobierało się niemałe premie, w Pucharach się pogrywało.
2. Organizacyjnie - duże zarobki jak na polskie realia, regularnie i terminowo wypłacane (kiedyś w polskiej lidze nie było to standardem)
3. Kibicowsko - klub z rzeszą kibiców.

PS Myślałem, że temat umieszczania Franka w jakichkolwiek imprezach oddających szacunek piłkarzom po 2005 roku jest zakończony ...
generalnie z Szymkowiakiem jest ciekawa sprawa, bo ja zawsze odnoszę wrażenie, że jest na przekór
bo gdy gra Wisła, to on zawsze ją krytykuje, jest dość sceptyczny, jakby chciał pomóc rywalowi

a gdy gra Widzew z Wisłą, to właśnie jest za Wisłą, pomimo tego, że większą sympatią żywi Widzew

dziwna persona
Odpowiedz cytując