Wyświetl pojedynczy post
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2011, 15:34
Stan Valcx sprawdził się jako dyr. sportowy, priorytetem jest przedłużenie z nim kontraktu, chyba, że mamy na oku kogoś lepszego. Nie jest nieomylny, ale ma dużą skuteczność. No i nie wydaje milionów na piłkarzy, co szczególnie może cieszyć niektóre osoby w Wiśle.
Tymczasem przypomnę parę wpisów w okienku zimowym.

Dotyczące transferu Meliksona

PhantomRanger napisał(a):
Z OSTATNIEJ CHWILI: Maor poddał sie presji w klubie i wyleci do Polski dopiero po meczu z Beitarem w ktory odbędzie sie w sobote o 16 czasu polskiego.
Dosc duzo o tym pisza, choc wczoraj pisali ze to kibice Wisly sa strasznie podekscytowani jego przyjazdem i tytuly byly o "przygotowaniach Wiślaków do przylotu Meliksona".
W szanującym się klubie w tym momencie temat jego transferu powinien zostać zamknięty i niech gra tam do końca sezonu. My zaś powinniśmy znaleźć innego.
For_FuN_ napisał(a):
Po drugie, ja utrzymuje swoje zdanie, ze jest to typowy sredniak z tamtejszej ligi(ktorej poziom nie zachwyca)...nie wiem po co kolejny pomocnik, ktory nie asystuje(2 asysty w tym sezonie?)? Tych az nadto w naszej kadrze. Juz nie mowie o tym, ze kwota transferu brzydko mi tu pachnie.
flamengista napisał(a):
W dodatku jeśli nasz klub ma żyć z transferów zawodników, których wypromowaliśmy na Zachód - to Melikson do tego schematu nie pasuje. To nie utalentowany młodzian, a ukształtowany 26-latek. Podkreślam - na papierze wygląda nieźle, ale to nie jest raczej piłkarz którego można odsprzedać później z zyskiem.Skoro tak, to po prostu staram się zrozumieć: po co go kupujemy? Na razie zupełnie tego nie rozumiem.
tomasz_19 napisał(a):
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,89...Meliksona.html
jest coraz śmieszniej ....
mówię, najlepiej zrezygnować z niego, bo sprawa przeciąga się zbyt długo i do tego mieszają w to porządnych kibiców Wisły Kraków, którzy z antysemityzmem mieli do czynienia tylko na lekcjach historii w szkołach...
a pieniądze lepiej spożytkować na porządnego napastnika, coraz mniej podoba mi się ten nasz "światowy" dyrektor sportowy... dobrze wie że najbardziej paląca jest sprawa z napastnikiem, a ten nam szuka "okazyjnego" Izraelczyka... bezsensu...
(po meczu z arką: Melikson! takiego rozgrywającego potrzebowaliśmy od lat!)

o Siergieju Pareiko:
skeba napisał(a):
34 letni Estończyk w bramce Wisły hmm ?
Traktuje to jako nieśmieszny żart. Tacy zawodnicy powinni przechodzić do Dolcanu Ząbki, a nie drużyny z aspiracjami na Mistrza Polski, co ja mówię, z aspiracjami LM.
Wolę jednak w bramce Kurto.
? napisał(a):
Bierzmy oldboyów rodem z Levadii Tallin. Brawo Basałaj! Levadia to na obecne czasy i tak wyższy poziom dla nas. Wyśmienita polityka transferowa. Śmiechu warte. Nie ważna jest jakosc czy potencjał zawodnika, liczy się, że za darmo! Skończył się czas ambicji Wisły Kraków.
Zienczuk8 napisał(a):
z tym Estończykiem to chyba jakiś głupi żart... skąd oni go wytrzasnęli..
Teraz Melikson napędza ofensywę i nikt nie wyobraża sobie bez niego pierwszej "11". Podobnie z Pareiko.
Przypominam jak jeżdżono po Lameyu, po co taki gracz, kogo sprowadza Valcx, że kolesiostwo, układy, itp.
Stan ma swoje zalety i wady, ale jak to powiedział Leo B.: w Polsce raz jesteś Bogiem, a raz gównem.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Michal_1990 : 05.08.2011 o godz. 15:38.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując