Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2011, 14:49
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie masz na myśli obronów.Myślisz że ich da się wkoponować z dnia na dzien do składu?

O Valckx ie pisałem jakies tydzien po jego zatrudnieniu, że to najlepzy transfer Wisły i że Wisła wkracza na nową ścieżkę.Pamiętam jak tutaj spierałem się z wiecznymi malkontentami typu Markus.Jak widać wyszło na moje
Dlatego zamiast wiecznie płakać, czasami proponuję użyć tzw "zdrowej logiki"
Nie mam na myśli tylko obrońców. Bardzo potrzebny byłby jeszcze jeden pomocnik robiący różnicę jak Melikson, szybki napastnik.

Kadra naszej drużyny nie jest idealna. Za to jest doskonała, najlepsza z możliwych szansa na LM. Łatwiej już raczej nigdy nie będzie.

Natomiast jeśli chodzi o Valcksa - nigdy nie krytykowałem idei sprowadzenia go do Wisły. Więcej, jeszcze na długo, zanim Ty zacząłeś pisać tutaj na forum "dopominałem sie" zatrudnienia w Wiśle kogoś takiego jak on - profesjonalistów z zachodu do struktur zarządzania klubem i pionu sportowego, zamiast przedstawicieli polskiej "myśli szkoleniowej" czy menagerskiej typu Bednarza, Mielcarskiego etc.

Wiec na przyszłość, zamiast opowiadać głupoty, zalecam więcej przenikliwości i trzeźwości w osądach.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując