Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2011, 02:29
Powstanie Warszawskie...jakiś czas temu pewien świetny zespół nagrał świetną płytę poświęconą właśnie powstańcom.Gorąco polecam mimo iż moja bajka to elektronika.
Taki z dupy wzięty początek ale temat jest na prawdę ciężki
Jestem za krótki(czyt. nie mam szczegółowej wiedzy) by przesądzać o szczegółach
Natomiast tak - powstanie jest narodową katastrofą, pomijam Sikorskiego żeby to nie było odczytywane jako jego obrona itp.
Olać go
Powstanie było katastrofą.Nic z założeń się nie udało, wszystko dało w łeb.Wyrwano serce naszego kraju - tak jeśli chodzi o ludzi - zginęło kilkadziesiąt tyś patriotów, tak jeśli chodzi o miasto - zostało zrujnowane
orzeu - jak na prawdę Cię szanuję - wierzysz w to co napisałeś?Liczyć na ruskich?...połowa 44 to już była wojna wygrana - to już były gierki 'wygranych' - podział łupów itp i to nie tak że ja tak to piszę w zaciszu własnego komputera.Powstanie to była kiepska decyzja, nieprzemyślana.Nie pójdę krok dalej jak idą autorzy powstanie.pl
którzy oskarżają o to że to było wysłanie ludzi na rzeź
Tego nie wiem, natomiast wiem że to się nie powiodło,żaden cel nie został uzyskany

Nie kupuje tego co pisze sambo że nie ważne czy była katastrofa czy nie.Tak, nie liczy się to ale tylko dla tych co walczyli, a dla tych co dowodzili tym i podjęli taką a nie inną decyzje, to nie wiem czy szacunek jest konieczny.
Mamy setki dowodów w historii , ludzi którzy byli kiepskimi dowódcami i popełniali samobójstwo, bądź byli zabijani.Właśnie dla tego że dali dupy = nie dali rady
Powstanie Warszawskie? - niech tu się wypowiedzą warszawiacy, była już wypowiedź ale dobrze by było przeczytać jeszcze kilka osób.
Pamiętajmy że Krakowa nikt nie zniszczył i nie wymordował setek tyś ludzi, podobnie jak i większości okupowanych stolic w europie.Oprócz niemieckich miast to Warszawa jest chyba jedynym miastem które zostało tak zniszczone - mimo iż nie była frontowym miastem jak choćby Stalingrad

ps , a ten zespół to oczywiście Lao Che -gorąco polecam płytę pt. Powstanie Warszawskie'
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.08.2011 o godz. 02:39.
94 - Allah Akbar!!