|
Na chłodno
Jaliens - najlepszy mecz w barwach Wisły, bezsprzecznie!
Nunez - większość pisze o tym iż mało włączał się do akcji ofensywnych ok może to i prawda ale chciałem zwrócić uwagę na trzy rzeczy: uno świetne ustawianie się Gerwazego w defensywie i jego ruchy w momencie ataku przeciwnika. On wygląda jakby grał w europejską piłke od wielu lat. świetnie się zastawia, czyta gre. Due po przesunięciu go przez Maaskanta na OP raz czy dwa dał świetne piłki do ataku, ogólnie rozruszał się. Tres to jest niesamowity cwaniak. Generalnie ten gracz ma coś w sobie, jest niesamowicie uniwersalny i solidny na każdej pozycji na której gra. Ale żeby nie było za kolorowo to wczoraj jak dla mnie za mało podejmował ryzyko, za mało próbował uderzeń z dystansu, oddawał pilke do najbliższego partnera oraz za malo brał ciężaru gry na własne barki. Moim zdaniem miał takie zalecenia od trenera grając na DM ale możemy mieć z niego jeszcze duzo pociechy
Małecki - jestem niesamowicie zdziwiony sposobem w jaki grał we wczorajszy wieczór, zero holowania, zero glowy w dół, podania kiedy trzeba podac, klepka, strzał kiedy trzeba strzeliśc. Patryk brawo! Pokazujesz że dojrzewasz do bycia profesjonalnym piłkarzem! Moim zdaniem Patryk oddał wczoraj świadomie pole do bycia gwiazdą wieczoru Maorowi i za to szacunek dla Patryka. Pokazuje że dojrzewa.
Jeszcze słowo Maaskancie i Valcxu, takiego duetu polska piłka nie widziała od dawna. Pierwszy potrafi świetnie ustawic zespół a drugi pokazuje że ma głowe na karku. Każdy transfer przemyslany, każdy z pozyskanych zawodników wydaje sie być ciekawym zawodnikiem, mieszanka rutyny z młodoscią. BRAWO BRAWO BRAWO!
Teraz czas na losowanie. Jedno jest pewne. Mamy silną ekipę. Naprawdę. Powtarzałem to już wcześniej po losowaniu. Powtarzałem po wylosowaniu Litexu że nie ma sie kogo bać podczas gdy wielu srało w pory przed Litexem. Owszem są solidni. Ale powtórze to jeszcze raz, mamy najmocniejszą pakę od dawien dawna. To inne drużyny z rozstawionych powinny bac sie Wisły! Awans do LM jest na wyciągnięcie ręki. Obojętnie na kogo trafimy, jeśli nasi piłkarze będą grali tak mądrze taktycznie i z takim zaangażowaniem to mamy 80% szans na awans bez względu na kogo trafimy. Najważniejsze jest to aby rewanż grać na REYMONTA. To jest klucz do sukcesu. JJBG!!!
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 04.08.2011 o godz. 08:22.
|