Jak dla mnie lepsza drużyna (Wisła) zdominowała słabszą drużynę (Litex), czyli było po prostu tak, jak być powinno. Mnie też zaskoczyło, że Litex grał jak Polonia Bytom, ale dla mnie nie umniejsza to ani sukcesu Wisły, ani jej gry. Wisła grała tyle ile grać miała i wygrała gładko, eot.
Cytat:
|
Wymarzona sytuacja to Wisła w LM i Legia w LE. My mamy dosyć szeroką kadrę, a Legia może nie podołać w grze na dwa fronty (plus dla nas, jeśli chodzi o ligę).
|
Też mamy szeroką kadrę, nie wiem nawet czy nie szerszą od Waszej. W obronie: Wawrzyniak/Kiełbowicz, Komorowski/Astiz, Choto/Żewłakow, Rzeźniczak/Jędrzejczyk. W zasadzie tylko Jędza jest sporym zejściem w dół jeżeli chodzi o obrońców w porównaniu ze swoim odpowiednikiem, ale akurat Rzeźniczak wpieprza dobrą kaszkę i ma kondychę na 3 mecze w tygodniu jak chyba nikt w Legii. Gdzieś tam w odwodzie jest jeszcze Vrdoljak, który jak grał na stoperze, to też dawał radę. Kryzysowo jest jeszcze Srda Kneżević jako prawy obrońca, ale mam nadzieję, że do takiego kryzysu nie dojdzie
Na środku pomocy jest Vrdoljak, Borysiuk, Gol, Wolski, Ohayon i Radović, przy czym Vrdoljak i Borysiuk są wyłącznie defensywnymi pomocnikami, a Wolski i Radović wyłącznie ofensywnymi, ale jakieś pole do manewru jest. Kryzysowo jest Srda Kneżević jako defensywny pomocnik, ale mam nadzieję, że do takiego kryzysu nie dojdzie
W ataku jest Ljuboja, Hubnik, Kucharczyk i Żyro. Nawet Żyro na ligę nie byłby jakimś totalnym dramatem, choć oczywiście odstaje od pozostałych trzech.
Na skrzydła są Radović, Kucharczyk, Manu, Hubnik, Rybus. Tu jest w sumie najmarniej, ale Manu akurat, co by o nim nie mówić, też ma niesamowitą wytrzymałość. Tu bardzo potrzeba wzmocnienia, albo ew. jakiegoś typowego rozgrywającego żeby dać pole do manewru przy ustawianiu Radovića.
Generalnie mamy kim grać i w lidze i w pucharach, więc nie przesadzałbym, że z tą kadrą tak wąsko u nas