Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2011, 06:29
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ale ja żadnemu Wiślakowi, a już na pewno nie Tobie, nie muszę nic tłumaczyć ani niczego pisać. Zwłaszcza dlatego, że przeżywanie wszelkich tego typu obchodów nie jest dla lansu, lecz dla Powstańców i z szacunku do nich. Udowadniasz po prostu po raz kolejny, że bierzesz się za temat o którym nie masz pojęcia, a potem jeszcze triumfalnie szydzisz, co z mojego warszawskiego punktu widzenia wygląda groteskowo.

Niech Ci wystarczy, że od czasów zaistnienia Muzeum.
Czyli jednym słowem nie odpowiadasz na pytanie ,które pewnie by się nie pojawiło gdyby nie napisane przez Ciebie zdanie:
Cytat:
Zamknąć zawsze można. Rzecz w tym, że nawet w propozycji zamknięcia powtarzasz kłamstwo jakim jest sugestia o nowej świeckiej tradycji.
Logicznym jest, że skoro wg. Ciebie nie jest to nowa tradycja to poprosiłem o jakieś wzmianki czczenia przez Legię PW. Nie doczekałem się bo odpowiedź jest jasna. Jest to nowa kilkuletnia świecka tradycja.
Całe szcęście, że jest. Nie ma co się więc stroszyć, tylko nie trzeba kłamać, że jest ona niby jakąś wieloletnią tradycją. A osąd pozostawić innym czy powstała na skutek lansu, mody, zapotrzebowania marketingowego czy wynikła z pobudek patriotycznych. Od upadku komuny, za który przyjmuje się rok 1989. Kiedy to można było oficjalnie czcić różne święta państwowe minęło już trochę czasu.
Więc pytanie dlaczego tak późno ?

P.S. Nie oczekuje na odpowiedź, bo ją znam.
Odpowiedz cytując