sportnh napisał(a):

|
OBY NIE KIRM !!!! JEZDZIEC BEZ GLOWY !!!! mam nadzieje ze Wisla jak najszybciej rozwiaze z nim kontrakt bo gosc jest przedramat
|
9 bramek, 7 asyst. Życzyłbym nam takich więcej zawodników. Inna kwestia to jego technika. Mimo wszystko milion, czy półtora milion euro moglibyśmy za niego dostać i przeznaczyć to na zakup jakiegoś przebojowego skrzydłowego. Nawet starczyłoby na jakiegoś lewego obrońcę. Kilka osób już się tutaj zastanawiało nad grą Kirma w środku. Uważam, że tam by grał lepiej, podobnie jak... Jirsak na skrzydle. Ogólnie chcę wskazać na to, że nie każdy piłkarz grający na danej pozycji gra na niej optymalnie.
Ja bym dał szansę Boguskiemu. Asysta niby nic wielkiego, ale nikt poza nim jej nie zanotował, a grał niecałe 10 minut. Jemu potrzebna jest gra. Jak grał więcej w sezonie to nie zawodził.
Poza tym przy korzystnym wyniku warto trzymać na ławce kogoś młodego. Najbliżej podobno jest Brud. Tym bardziej, że Sobolewski-Wilk nie będą przez całą rundę naszą żelazną parą defensywnych pomocników. Skoro przedłużono z nim kontrakt to jakiś poziom musi prezentować. Chrapek podobno w tamtym sezonie MESY grał nieźle. Z tego co pamiętam to skrzydłowy. W jakiejś 80 minucie gdybyśmy prowadzili można go wprowadzić na boisko.
W lidze w tej kolejce wystąpiło kilku młodych debiutantów i czy zaprezentowali się źle? Końcówki spotkań przy korzystnym wyniku to nie jest ogromne ryzyko.