penia napisał(a):

|
....i dla mnie w środę liczy się awans, mam gdzieś w jakim zrobimy to stylu, ważne aby znaleść się w kolejnej rundzie
|
Dla mnie też ważniejsze jest zwycięstwo (awans) od stylu ale NIE uważam że czekanie na kontrę to super taktyka ...
To my musimy prowadzić grę i narzucić Litexowi warunki gry. Szybkie rozgrywanie piłki w środku pola, przede wszystkim na 1 -2 kontakty by oni biegali i szukanie prostopadłych piłek na Genkowa . To bardziej zastopuje Litex niż próba zamurowanie bramki
Do takiej gry potrzebny jest Garguła (albo bardziej pobudzony Nunez) .. najlepiej po 45 minut bo partner Sobola będzie musiał zapierniczać w środę jak nikt ... tak naprawdę myślę że to będzie kluczowa pozycja w tym meczu.
Taktyka polegająca na postawieniu 6 obrońców (z Wilkiem i Sobolem) nie powinna być zastosowana z dwóch powodów
- zastosowaliśmy taka w Łoweczu i możecie pisać co chcecie .. gdyby nie szczęście przegralibyśmy tam ..
- Wilk nie jest w 100% sprawny fizycznie a jego głównym walorem jest walka i bieganie przez 90 minut,
P.S. W sukurs moim poglądom ruszył .... Trener Maskant cytuję: " Tak. Jak się przyjrzeć naszym bramkom, to padają one dzięki naciskowi na przeciwnika, a nie bronieniu się przed nim"