Zacznijmy od defensywy - na środku w porównaniu do ostatniego pucharowego spotkania z Liteksem nic bym nie zmieniał. Tak samo na prawej stronie defensywy. Na lewej obronie można by było zaryzykować i postawić na Jovanovicia zamiast słabo spisujących się w ostatnim czasie Paljicia (nawet w meczu z takim przeciwnikiem jak Skonto popełniał głupie błędy, jeśli miałbym wskazać najgorszego we wspomnianym dwumeczu wybrałbym właśnie Dragana) i Juniora Diaza, którego Tom w poprzednim spotkaniu robił jak chciał. Szkoda, że nie mogliśmy przetestować Serba w sobotnim meczu z Widzewem.
W drugiej linii, w środku pola mam nadzieje zagra trójka graczy Sobolewski, Nunez i Melikson. Tego pierwszego zdecydowanie brakowało na boisku w meczu z Widzewem. Mimo wszystko uważam, że nieobecność Sobola była bardzo dużym osłabieniem. Zważywszy na postawę Cezarego Wilka w ostatnim czasie liczę także na grę Nuneza , który jest takim łącznikiem między ofensywą a defensywą. Jako najbardziej wysunięty zawodnik II linii oczywiście Melikson

Na skrzydłach miałem spory dylemat - zastanawiałem się, czy zamiast Kirma, który w meczu z Widzewem był bezproduktywny do 'mojej 11' na lewym skrzydle nie ustawić Maora Meliksona, ale z niego mamy największy pożytek, kiedy występuje w środku pomocy.
Na szpicy David Biton strzelec bramki z Widzewem. Genkov obecnie jest bez formy. Biton jest zawodnikiem, który w przeciwieństwie do Bułgara cofa się do środka boiska i wspomaga II linię.