Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2011, 15:00
RAF napisał(a):Wyświetl post
Arapaho,

Ciezko jest rzetelnie ocenic rzady PiS-u i Platformy bo te rzady przypadaly na zupelnie inne okresy i czas. W mojej ocenie Platforma miala najciezej od rzadu Mazowieckiego. Najwiekszy kryzys finansowy na swiecie od lat 20-tych XX wieku, polityczna destabilizacja spowodowana Smolenskiem to tylko te najwazniejsze wstrzasy jakie towarzyszyly rzadom PO. Do tego trzeba by jeszcze doliczyc szorstka wspolprace z Palacem Prezydenckim za prezydentury L. Kaczynskiego, kazde lato pelne jakis klesk zywiolowych (3 powodzie w jedno lato, tornada i traby powietrzne) i postkryzysowa sytuacja na swiecie. Swiat dlugo nie wroci (o ile wroci wogole) do takiej koniunktury jaka miala miejsce np. za rzadow PiS-u. Mowisz ze obnizyli podatki i dali np. becikowe, ok, zgoda. Ale mieli sytuacje ktora dawala takie mozliwosci. Wzrost w Polsce (stabilne 4-5%) i na swiecie pozwalaly na takie kroki. Wg. mnie ocena rzadow PiS-u powinna byc taka: czy zrobili wszystko co mozliwe aby maksymalnie wykorzystac koniunkture jaka byla na swiecie i w Polsce. Dlaczego nie wzieli sie na reforme finansow publicznych o ktora jest duzo latwiej w czasie hossy na rynkach anizeli wtedy kiedy rynek pikuje? Ktos tutaj napisal ze Tusk tylko obiecywac umie. A Kaczynski nie umie? A gdzie sa 3 miliony mieszkan? Kazda partia robi i dziala na zasadzie PR-u. To jest zupelnie normalne, jezeli chcesz sprzedac jakis produkt (poczawszy od serka czy jogurtu a skonczywszy na ideii - przeciez partia "sprzedaje w pewien sposob idee czy wizje panstwa) to potrzebujesz PR czy reklamy zeby klient (wyborca) wybral Ciebie a nie kogos innego. Nie rozumiem czemu mowiac o PR mowimy tylko o Platformie. Przeciez PiS tez uzywa PR, tylko ze w bardziej wyrafinowamy sposob. Pokazuje siebie jako jedyna partie gdzie sa patrioci kochajacy Polske, gdzie panuja chrzescijanskie wartosci a wszyscy inni stoja tam gdzie stalo ZOMO. Ze juz nie wspomne o PR Jaroslawa podczas kampanii prezydenckiej. To, to bylo juz przegiecie. Umizgi do SLD, udawanie cukierka a w chwili ogloszenia jego porazdki zwrot o 180 stopni. Bezczelnie jada na smierci Kaczynskich, "wskrzeszaja" ich podczas kazdej kampanii wyborczej to po prostu nie przystoi. Tak po ludzku. Jestem zwolennikiem PO choc widze ich bledy. Ale wole u wladzy Tuska, Sikorskiego, Hall, Millera anizeli Kaczynskiego, Kurskiego, Kepme, Czarneckiego czy Ziobre.

P.S. Zachowanie Kaczynskiego po zamiarze postawienia go przed Trybunalem Stanu i zarty o zabieraniu futra na Syberie po prostu budzi nieskak. Bo Blida byla czyjas zona, matka. Byla czlowiekiem. A jakby pozartowac z Kaczynskich to awantura i krzyk. Jakis koncern musial zwijac bilboardy reklamowe "Zimny Lech" bo PiSowi przeszkadzalo kolo Wawelu, ale z Blidy zartowac mozna. Ech, moralnosc Kalego....
Funkykoval już mnie w częsci uprzedził. Natomiast napiszę tylko o tym że okresy rzadów i okoliczności były inne. Otóż jeśli się pcha do rzadzenia , ma sie ponoć szuflady pełne ustaw, baa w kampani opisuje się reformy które ponoć maja być wykonane to nie ma usprawiedliwienia na nieróbstwo przez 4 lata. I nie ma co tu wyciągać wzajemnych przepychanek słownych ,lapsósów językowych czy PR. Bo jak juz pisałem TAKIE RZECZY BĘDĄ ZAWSZE- NIEZALEŻNIE OD PARTII UZMYSŁOWCIE TO SOBIE. Polityka to niestety nie rycerska gra .A fakty mówia za siebie. "Eksperci" rządowi twierdzą że PIS nic nie robił (zresztą zwolennicy PO i SLD też) jak sie im daje fakty to mówią ze PIS miał inne czasy , lepsze , a PO nic nie mogła bo kryzys. To co? Wkońcu PIS coś zrobił czy nie?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 01.08.2011 o godz. 16:20.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej