RAF napisał(a):

Arapaho,
1) Dlaczego nie wzieli sie na reforme finansow publicznych o ktora jest duzo latwiej w czasie hossy na rynkach anizeli wtedy kiedy rynek pikuje?
2) A gdzie sa 3 miliony mieszkan?
3) Umizgi do SLD, udawanie cukierka.
4) Zachowanie Kaczynskiego po zamiarze postawienia go przed Trybunalem Stanu i zarty o zabieraniu futra na Syberie po prostu budzi nieskak.
5) Bo Blida byla czyjas zona, matka. Byla czlowiekiem.
6) A jakby pozartowac z Kaczynskich to awantura i krzyk. Jakis koncern musial zwijac bilboardy reklamowe "Zimny Lech" bo PiSowi przeszkadzalo kolo Wawelu, ale z Blidy zartowac mozna.
Ech, moralnosc Kalego....
|
Pozwoliłem sobie wypunktować kilka - nazwę to nieścisłości w Twoim poście i je sprostować:
1. Wzięli się, kolego wzięli, tylko wiem, że jeżeli czegoś nie przeczytasz w WybGazecie lub nie zobaczysz w tefałenie - to to nie istnieje.....
http://www.finanse.egospodarka.pl/21...ch,1,48,1.html
Projekt reformy został przygotowany w kwietniu 2007 roku - de facto po zaledwie kilkunastu miesiącach rządów, przy czym trudno tutaj mówić o "rządzie" pomiędzy wybrami 2005, a wiosną 2006 - gdyż nie był to rząd większościowy.......
Gilowska chciała wprowadzić budżet zadaniowy:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Gilo...t-1407755.html
Gęsicka zaproponowała budowę systemu przeciwpowodziowego w 2007 r z udziałem środkó UE, ale rzad Tuska uznał, że to wyborczy bełkot. Tym samym wział odpowiedzialność na siebie za skutki powodzi na podkarpaciu i w dorzeczu Wisły...........
2. No cóż, od jakichś 20 z górką lat rząd nie buduje mieszkań - robią to deweloperzy czy spółdzielnie mieszkaniowe.
Rzad jedyne co może zrobić to stworzyć lepsze warunki nabywania tych mieszkań i rząd PiS wprowadził program kredytowy - "rodzina na swoim". Aktualnie w fazie wygaszania..... Dzięki temu programowi wiele młodych małżeństw/rodzin stać było na nabycie swojego własnego lokum. Zresztą sam program pozytywnie wpłynął na rozwój budownictwa mieszkaniowego w Polsce.....
3. Jeżeli ktoś nazywa umizgami do SLD wypowiedzi Kaczyńskiego (dla mnie żartobliwe) w trakcie kampanii odnośnie Oleksego czy Gierka, to nie wiem jak nazwać działania PO wobec SLD

? Lizaniem pewnych części ciała

? Może coś zaproponujesz

?
4. We mnie niesmak budzi sam wniosek wpisany w raport. Przypomnę, że nawet ten krwiożerczy Ziobro w raporcie "sprawy Rywina" takowego wniosku ostatecznie nie postawił, chociaż, urzędnicy rządu Millera byli uczestnikami procesu produkcji ustawy pod założenia przygotowane przez jak to się mówi w "nowomowie" - lobbystów....... Kaczyński nie nasyłał CBA/ABW/czyczegośtamjeszscze na Blidę dlatego, że była politykiem SLD tylko z zupełnie innych względów......
Żart Kaczyńskiego w odniesieniu do wniosku jest o wiele lepszy. Zresztą cokolwiek nie powiedziałby Kaczyński w Tobie budzi niesmak, więc jakie to ma znaczenie

5. NIkt temu nie zaprzecza, nawet Kaczyński, ale łączenie wypowiedzi Kaczyńskiego dot. "Trybunału Stanu" z obrazą "dobrego imienia ś.p. posłanki Blidy zakrawa na iście wybitny intelektualnie majstersztyk. Porówywalny z takim łamańcem - RAF przypisuje w swoich postach Kaczyńskiemu same zło, wobec czego za morderstwem Ś.p. Marka Rosiaka odpowiada RAF........ Tak to wygląda pod względem logicznym przyjmując ten sposób rozumowania......
6. Jak wskazaełm powyżej - nie widzę tutaj żartowania z czyjejkolwiek śmierci przez Kaczyńskiego.
Przypomnę, że Po i "jej media" w trakcie kampanii wyborczej domagały się, aby Kaczyński nie grał śmiercią brata, nie grał trumnami..... Nie przeszkadzało to w żaden sposób imć Komorowskiemu składać wieńców na grobie Blidy przy udziale tefałemów ect. jako "grobie ofiary reżmiu PiS".
Co do stosunków Kaczyński - Blida - polecam zajrzeć tutaj, następnie przeczytać, spojrzeć na:
http://wsieci.rp.pl/opinie/kataryna/...kluczal?page=5
czas zamieszczania tekstów Blida/Alexis, miejsce ich zamieszczania (medium) i meritum tych tekstów, następnie sprawdzić, czy takie teksty zostały popełnione (najlepiej w czytelni jakiejś biblioteki).
Jeżeli coś jest w tym niezrozumiałego - sięgnąć po słownik/encyklopedię - przeczytać jeszcze raz.
Następnie przeprowadzić wnioskowanie i postawić tezę.
Przy rozumowaniu przedstawianym przez Ciebie możesz dojść do wniosku, że nagonkę na Blidę i doprowadzenie do samobójstwa w wiekszym stopniu odpowiedzialna jest WybGazeta.
pozdrawiam