Wyświetl pojedynczy post
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2011, 17:06
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
A dla mnie Chavez najlepszy w obronie, mam nadzieje że Jovanović to będzie lepszy level niż Jaliens i Bunoza i to on bedzie grał z Osmanem w obronie.
Chavez imponuje jedynie fizycznymi aspektami, ma siłę i o dziwo dość dobrą szybkość.
Ale jeśli chodzi o pozostałe aspekty, takie jak ustawianie się, gra głową, wyprowadzanie piłki, krycie nie imponuje. Czasem jedynie kogoś przepcha i to wygląda efektownie i powstaje mylne wrażenie, jaki on jest dobry. Ale gra obronna to nie tylko przepychanie, to także mądre granie strefą, współpraca obu obrońców, którzy muszą się wzajemnie uzupełniać, a tego na pewno Chavez grający przy Jaliensie nie robi. Czasem mam wrażenie, że Jaliens jest z zupełnie innej kultury piłkarskiej i po prostu nie pasuje do Osmana. Owszem, czasem da się przepchnąć, ale jeśli chodzi o pozostałe elementy środkowego obrońcy to absolutnie top level.

Tak w sumie analizując bramki jakie traciliśmy w zeszłym sezonie to tak na szybko:
- dwie bramki z Górnikiem Zabrze obciążają konto Chaveza
- druga bramka dla Legii po błędzie Osmana

I taka mała uwaga, Osman świetnie gdy nasza drużyna broni wyniku praktycznie całą jedenastką, gdy gra jest szybsza, otwarta nie zbyt sobie radzi. To właśnie wynika z tego braku współpracy między obrońcami, bo o ile broniąc się w 11 na połowie łatwo o plaster, o tyle gdy gdy jest więcej luzu gra się strefą.
Odpowiedz cytując