Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2011, 15:00
Parę uwag po meczu:
1. Wychodzi na to że "przypadek Lecha" to chyba jednak coś bardziej uniwersalnego. No jakoś te nasze zespoły pucharowe maja problemy w lidze.
2. Okazuje się że jednak ta II Wisła miałaby problemy ze zdobyciem drugiego miejsca w lidze. RM przesadzał
3. Wydaje mi się że kondycyjnie wiślacy zniesli mecz lepiej niż Widzew ale szybkości to im brakuje. Ciekawe czy to przypadek czy tak miało być na tym etapie
4. Bardzo dziwna ta sytuacja przy stracie bramki przez Wisłę. Najbardziej prawdopodobny jest błąd w kryciu (w pewnym momenie spóźniony Chavez został z dwójką piłkarzy Widzewa, ktoś tu na forum pisał że krycie Oziembały odpuścił Kirm, ja tego nie widziałem), to samo co z PBB. Dziwię się że RM nic z tym nie jest w stanie zrobić.
5) Indywidualnie
Jovanić - całkiem ok. To co miał wyciagnąć to wyciągnął.
Lamey - rozegrał dopiero cztery mecze ale jeśli utrzyma ten poziom to znamy juz nazwisko najlepszego prawego obrońcy ligi. Na chwilę obecną zdacydowanie nasz najlepszy obrońca (a być może w ogóle piłkarz)
Chavez - jakoś tak z mniejszym przekonaniem (czyżby to była sprawa podpisania kontraktu?) ale ogólnie ok.
Bunoza - tak jak Chavez. Czy tylko jak odnoszę wrażenie że jego ruchy zrobiły sie trochę mniej "kanciaste"?
Palić - bez szału ale ok.
Wilk - ciekawe kiedy znów odezwą się ci którzy chcą sadzać na ławkę Sobola
Niuniek - jak rozumiem że chłop się dopiero aklimatyzuje ale drugi Maor to z niego raczje nie będzie. Dużo głupich strat, jakas taka nonszalancja w grze. Nie wiem czy dobrze widziałem ale wydawało mi sie że po jego niektórych zagraniach Palić wykonywał "machania Brożka". Jeśli chłop nie weźmie się na serio do roboty to podzieli los Riosa.
Kirm - słabo
Genkow - słabo, sprawiał wrażenie jak by osłabł w II połowie
Iliev - słabo, osłabł chyba juz gdzieś tak od 20 minuty
Maor - najlepszy z naszych ale jak na niego to ... nie robił różnicy
Guła - przyzwoicie, próbował dokładnych podań i nawet mu to wychodziło. Moim zdaniem powinien grać w podstawowym składzie zamiast Niuniusia
Biton - wygląda na słabszego fizycznie od Genkowa. Jest chyba za to szybszy i ma lepszy strzał. Mimo wysokiego wzrostu na takiego typowego napastnika w systemie 4-5-1 nadaje się średnio. Jeśli jednak w rundzie uda mu się strzelić jeszcze ze dwie takie bramki z niczego to trzeba będzie przyznać że chłop ma nosa do strzelania bramek
Odpowiedz cytując