Markus napisał(a):

Eksperci C+ nieźle się skompromitowali, jeśli wmawiali, że drużyna Wisły jest rozbita.
Rozbita drużyna nie wygrywa kilkadziesiąt godzin wcześniej ważnego meczu w kw. do LM.
Owszem, postawa naszych zawodników w starciu z Widzewem i mnie denerwowała. Grali źle, ociężale, nie przykładając się, a więc i nieprofesjonalnie. Nie tak to powinno wyglądać. Ale priorytetem jest rewanż z Liteksem, więc jestem w stanie tym razem przymknąć oko na taką aż do przesady oszczędną postawę. Wisła, ta rzekomo "rozbita" może i będzie grać znacznie lepiej.
Nie zmienia to oczywiście faktu, że wiele elementów gry bez względu na skład i zaangażowanie bardzo kuleje. Ciągle mamy dużo słabych punktów i ogniw na boisku. Za dużo elementów nie działa dobrze (np: krycie, gra bez piłki, postawa obronna, kreatywność w ofensywie). Kilku graczy rozczarowuje na początku sezonu - Wilk, tradycyjnie Jaliens, Diaz, Genkow i przede wszystkim Kirm. Więcej oczekiwałem po Nunezie, który ma solidne momenty, ale nie robi różnicy jak Melikson. Iliev na razie jest zbyt chaotyczny.
Nad tym wszystkim trzeba pilnie i intensywnie pracować.
|
Gdyby nie fakt, że większość zawodników pochodzi spoza naszego kraju, można byłoby zastanawiać się nad tym, że piłkarze nie najlepiej znieśli tylko 10 dniową przerwę w rozgrywkach i dlatego nie wyglądają teraz przeciętniej pod względem fizycznym. To jednak dla większości nie powinna być pierwszyzna.