Wyświetl pojedynczy post
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2011, 19:35
Tak na chłodno:
Brawo za walkę do końca dla całej drużyny. Mecz nie najlepszy, dla mnie niezrozumiała ddecyzja Maaskanta o ściągnięciu z boiska Meliksona. Chłop najlepszy na boisku. Tak samo było w meczu z Podbeskidziem i z Legią w Warszawie. Strasznie mało ruchu z przodu. Zmiennicy na plus. Wielka szkoda, że się nie udało dziś wygrać. Miejmy nadzieję, że w następnych meczach, z Polonią na wyjeździe i z Zagłębiem u siebie, będzie tylko lepiej.

Oceny:
Milan Jovanić - 6
Bardzo dobry mecz naszego bramkarza. Bałem się trochę przed meczem gdy zobaczyłem go w pierwszej jedenastce, ale zagrał naprawdę fajnie. Przy bramce nie miał najmniejszych szans by wybić piłę do boku. Występ na plus.
Micheal Lamey - 7
Dobry mecz w defensywie jak i w ofensywie. Kilka ciekawych wrzutek, przynajmniej po jednej mogła paść bramka. Żadnego poważniejszego błędu. Oj nie będziemy tęsknić za Cikoszem. Także na plus.
Gordan Bunoza - 6
Kilka dobrych interwencji, ciekawie wyprowadzał piłkę. Wydaje mi się że powinien grać w pierwszym składzie za Jaliensa
Osman Chavez- 3
Słaby występ Osmana. Wydaje mi się, że to on nie pokrył przy bramce dla Widzewa. Kilka niepewnych interwencji, dużo strat. Mam nadzieję, że na mecz z Litexem wróci jego dobra forma.
Dragan Paljic - 4
Mało się podłączał, kilka strat. Przeciętny mecz, mało go było widać. Wydaje mi się, że to Diaz będzie naszym lewym obrońcą w tym sezonie
Czarek Wilk - 2
Oj słabo, słabo Czarek w tym meczu. To nie jest ten przecinak i walczak z tamtego sezonu. Wiele strat i niedokładnych podań. Stać go napewno na więcej. Miejmy nadzieje że to tylko taki chwilowy brak formy.
Gervasio Nunez - 4
Gdyby nie poważne straty to byłby to jego w miarę dobry występ. Strasznie wolne piłki podawał do partnerów, dużo niedokładności. Wydaje się, że więcej pożytku z jego gry będziemy mieli gdy Maaskant będzie wystawiał go w środku. Muszę jednak napisać, że gdyby nie jego interwencja to Grzelczak wyszedłby sam na sam. Mimo to przeciętnie.
Maor Melikson - 8
Ten koleś to prawdziwy skarb. W każdym meczu jest według mnie zawodnikiem meczu. Gra znakomicie. Super rajdy, super prostopadłe piłki. Za faule na nim Widzewiacy powinni dostać przynajmniej 2 żółte kartki. Będziemy mieli z niego wielki pożytek. Za rok niestety pewnie go gdzieś puszczą bo jest za dobry na tą ligę.
Andraz Kirm - 4
Słąby mecz Andraża. Dużo strat i niedokładności w jego wykonaniu. Po jego podaniu powinna paść bramka. Jeszcze pod formą słoweniec
Cvetan Genkov - 5
Taki napastnik jak Cvetan pomimo tego, że jeszcze nie jest w najlepszej formie musi strzelać bramki w takich sytuacjach w jakiej się znalazł w 20 któreśtam minucie! Nosz kur.. gdyby to była bramka to mecz byłby zupełnie inny. Obrona grałąby na większym luzie i prawdopodobnie dopisalibyśmy 3 pkt. Na ten moment powinien usiąść na ławce w meczu z Litexem. Ewidentnie pod formą.
Ivica Iliev - 7
Super się rozumie z Maorem. Dzięki temu możemy zostać drugi rok z rzędu mistrzem. Powinien jednak chyba więcej angażować się w defensywe bo Lamey był trochę osamotniony. Kilka grźnych strzałów. Całkiem poprawny mecz.
Dudu Biton - 9
Koleś wchodzi na 20 minut, ma jedna okazję i strzela bramkę. Widać, że typowy lis pola karnego. Super przepchnął obrońcę Widzewa, a wykończenie palce lizać. Domagałem się tego żeby wyszedł dziś w podstawowym składzie, szkoda że tak nie było. Jeżeli nie będzie go w pierwszym składzie na meczu z Litexem to nie wiem co będzie musiał zrobić żeby w końcu zagrał dłużej niż marne 20 minut. Szkoda, że wcześniej mu się nie udało strzelić, dostał piłkę chyba od Garguły jednak trochę za mocną. 9 za to że dzięki niemu dopisujemy chociaż ten jeden punkt po pierwszym meczu

....a, zaczeliśmy ten sezon jak mistrzowie...
Odpowiedz cytując