Wyświetl pojedynczy post
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2011, 19:14
Jeżeli chodzi o grę naszych zawodników to na plus wyróżnił się nasz blok obronny - Lamey i Chavez bardzo dobrze (najeżdżający na Lameya chyba powinni powoli myśleć o odszczekiwaniu, ja już zaczynam) Bunoza też solidnie w odbiorze (co prawda przez jego 'faul' padł gol ale tylko dlatego, że sędzia liniowy, który faul zasygnalizował jest ślepy albo za Widzewem). Jovanić spisał się pewniej niż w meczu z Litexem, widać, że do tamtego meczu nie zdążył się odpowiednio skoncentrować.

Teraz minusy:
1. środek pola - CO TO MA BYĆ? Zero walki i zaangażowania, sam Melikson nie zdominuje środka, musi mieć do tego wsparcie! Szczególnie liczyłem na Nuneza, ale dziś wyglądało to tak, jakby nie grał z Meliksonem tylko całkowicie obok niego. Można go usprawiedliwiać tym, że nigdy w środku nie grał (skrzydła i boki obrony to bardziej 'indywidualne' pozycje) i musi się przyzwyczaić.

2. Kirm - poza jedną akcją, która powinna się zakończyć asystą notowałem jego obecność na boisku tylko jak tracił piłkę. Ława.
Genkov - znowu nie strzela 100% patelni. A Biton już w debiucie walnął gola. W tym sezonie już ma zmiennika więc nie dostanie tyle czasu na odblokowanie się. Wg mnie na pewien czas skończy na ławce.

3. Krótko bite rożne z których nic nie wynika - przy takiej kupie zawodników Widzewa we własnym polu karnym, uważam, że jesteśmy za słabi technicznie aby bić rożne krótko. Nigdy nam nic z krótkiego rożnego nie wyszło i pewnie nigdy nie wyjdzie.

4. Dało się zauważyć przy wyprowadzaniu ataków, że w polu karnym Widzewa był sam Genkov i 4 czy 5 defensywnych graczy Widzewa. Jakim cudem mamy strzelić gola jeżeli drużyna zostawia go bez wsparcia? Gdy prowadzimy grę pod polem karnym przeciwnika w polu powinno być (lub w nie wbiegać) co najmniej dwóch a najlepiej trzech graczy! Sam napastnik, nie ważne czy Genkov czy Drogba nic nie zrobi!

PS. No i oczywiście nasz dobry znajomy Robert 'Sokole Oko' Małek jak zwykle pokazuje jak nie powinno się sędziować w meczach piłki nożnej. Parodia sędziego, ogólnie PZPN powinien się poważnie zastanowić nad importem sędziów zza granicy bo nasi sobie ewidentnie nie radzą ( sądzi tak też UEFA - od lat brak polskiego sędziego w LM czy LE)
Ostatnio edytowane przez riv : 30.07.2011 o godz. 19:16.

Odpowiedz cytując