_gilardino_ napisał(a):

|
A od kiedy to stadion ma decydować o grze w ekstraklasie? Jeszcze dwa lata temu były same klepiska poza przeciętnym obiektem w Kielcach. Ruch to wielka marka i kibicowsko pierwsza trójka w naszej lidze, więc porównywanie ich do Podbeskidzia to debilizm. I powiem wam że wolałem tą dawną ligę, przynajmniej byli kibice gości i były race. Co do gry Ruchu to nie ma w niej nic pięknego ale tak jest wszędzie, są zespoły mające gwiazdy, mogące sobie pozwolić na techniczną piłkę ale są też takie którym pozostaje ambicja i walka przez 90 minut. Zresztą nie tak dawno Ruch grał naprawdę ładnie dla oka, chodzi mi o czasy Sobiecha i Niedzielana.
|
Co to znaczy ze słabsze zespoły mają amibcję? A te które mają lepszych piłkarzy niby nie mają ambicji, walki? Po prostu to polityka klubu, że Ruch stawia na drwali - same wysokie drewniaki są w składzie... równie dobrze klub mógłby postawić na dobrze wyszkolonych technicznie piłkarzy i niech nikt mi nie mówi ze takich nie ma w Polsce, bo nawet ja mam chyba lepsze przyjęcie od niektoych piłkarzy RUchu kórym piłka odskakuje na 3 metry. Ruch to kiedyś może i była większa marka ale teraz to lepszy doping miała Cracovia dzisiaj i więcej kibiców było na stadionie niż na tym kurniku Ruchu jest.
whistar, nie nie dementuje. Ja kibicuję wszystkim polskim zespołom które grają dobrą piłkę.