|
Zacznę od tyłu. Czy Ty uważasz, że na składowe przygotowania fizycznego składa się tylko siła i wytrzymałość? Proszę Cię nie kompromituj się bo to forum czyta trochę osób. Weź pierwszą lepszą książkę studenta AWF do ręki i zobaczysz, że na przygotowanie fizyczne składa się więcej elementów, min; szybkość,zwinność,gibkość, skoczność,przyspieszenie, siła,koordynacja ruchowa i jeszcze inne których nie mam zamiaru Tobie wymieniać. Mylisz się twierdząc, że szybkości nie można poprawić. Nie wiem skąd masz takie informacje, ale błagam Cię nie powielaj ich min. na forum.
Ja w przeciwieństwie do Ciebie umiem odróżnić drużynę lepszą od tej skuteczniejszej! Tak jak to ktoś przede mną napisał, nie zawsze wygrywa lepszy, i tak było właśnie wczoraj. Ja Ci już napisałem co jest dla mnie wyznacznikiem lepszości ale widzę znów nie doczytałeś więc powtórzę na przykładzie wczorajszego meczu. Umiejętne operowanie piłką, utrzymywanie się przy niej, wymienianie podań (również z pierwszej piłki), wychodzenie na pozycje, ilość przeprowadzonych akcji zakończonych strzałami, płynność w grze, wygrane pojedynki 1-1 i wiele innych. Napewno nie zaryzykowałbym stwierdzenia, że lepszy jest zawsze zespół który strzelił więcej bramek od przeciwnika bo to często nieprawda, np. tak jak wczoraj. I proszę Cię jeszcze raz o obiektywizm bo patrząc wczoraj na naszą grę to w przekroju całego meczu nie widziałem tych pięknych składnych akcji, wymian piłki i gradu strzałów. Litex nas cisnął przez cały mecz i pisząc, że byliśmy lepsi mówisz nieprawdę. Owszem w bramkach byliśmy lepsi 2-1 a to świadczy tylko (albo aż) o naszej lepszej skuteczności ale napewno nie o naszej lepszej grze.
Jakbyś czytał w całości moje posty to byś wiedział, że na naszą grę nie narzekałem. Byłem nawet umiarkowanie zadowolony. Uważam, że jako drużyna nie zagraliśmy najgorzej a wynik jest cudowny!
|