Wyświetl pojedynczy post
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2011, 11:53
spy11 napisał(a):Wyświetl post
Fakty są takie, że Litex był lepszy, ale lepszy nie zawsze wygrywa. Prawda jest taka, ze jakby było 2-1 ale dla Litexu to taki wynik byłby bardziej sprawiedliwy (dlatego też cieszę się jak cholera, że piłka nie zawsze jest sprawiedliwa). Litex miał więcej dobrych sytuacji, ale my mieliśmy więcej szczęścia.
Ja myślałem że bycie lepszym w piłce noznej oznacza wbicie wiekszej ilości bramek od przeciwnika. Ale widać chyba się myliłem. Co dla was oznacza bycie lepszym w tym sporcie? To nie jest jazda figurowa na lodzie, tutaj nie liczy się styl a wynik. Piłka nozna to nie tylko strzały i sytuacje podbramkowe ale też hektolitry potu wylanego podczas meczu, walka bark w bark, cwaniactwo, doświadczenie. Czy wy graliście kiedyś w piłke oprócz orlika albo playstation?
Czy was ludzie do reszty popieprzyło za przeproszaniem, przeciez dla niektórych nawet wygranie LM byłoby powodem do narzekań bo np. Real miał 5 słupków i był lepszy (co to w ogóle znaczy bycie lepszym w piłce noznej?) a my strzeliliśmy gola z dupu bo całkiem przypadkiem... WTF?
Kto będzie nad tym dywagował kto miał więcej szczęścia a kto miał więcej sytuacji. A nie zastanawialiście się że to wynikało z naszej taktyki? Litex zespół ok, wybiegany, mieli pojęcie o co chodzi i nie powiem że nie ale to my byliśmy cwańsi, to my byliśmy lepiej przygotowani do tego meczy kondycyjnie a to też sa elementy piłki noznej.

krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
@PANDEMONIUM proszę przeczytaj mojego posta jeszcze raz, a jak to nie pomoże to drugi a nawet trzeci, najlepiej do skutku aż zrozumiesz co napisałem. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. W takim razie zapytam wprost. Co dla Ciebie znaczy, że byliśmy drużyną lepszą? .
hmm poczekaj niech się zastanowię... czekaj czekaj, chyba dlatego że strzeliliśmy o jedną bramkę więcej od przeciwnika. Teraz ty mi odpowiedz, co dla Ciebie oznacza że Litex był drużyną lepszą od Wisły? Słucham?

Co dla Ciebie jest wyznacznikiem "lepszości"?! Proszę Cię nie dyskutuj z faktami i nie uprawiaj demagogii. .
Przecież to ty dyskutujesz z faktami a te sa takie że na boisku okazaliśmy się lepsi od przeciwnika strzelając mu bramkę więcej? I kto tu dyskutuje z faktami? Kto uprawia demagogie?
Dla mnie wyznacznikiem lepszości jest strzelenie bramki więcej od przeciwnika. A dla Ciebie?
Strzały? Sytuacje? Bieganie? Prosze o odpowiedź.

Co ma przygotowanie fizyczne do szybkości?! Poważnie? Przecież szybkość jest jednym z elementów (podstawowych) przygotowania fizycznego. Ba, jednym z ważniejszych a Ty się pytasz co ono ma wspólnego z przygotowaniem fizycznym. No comment. .
No comment to jest chyba do Twojej wypowiedzi powyżej. Szybkość jest naturalna a przygotowanie fizyczne mozna wytrenować poprzez trening wytrzymałościowy oraz siłowy. Oczywiście odpowiednio dobierając proporcję.
Odpowiedz cytując