Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2011, 10:33
Zaskoczyło mnie, że graliśmy aż tak otwartą piłkę. Spodziewałem się raczej szachów w stylu ostatniego meczu Wisła - Lech. Poszliśmy na wymianę ciosów i wypunktowaliśmy rywala. Bułgarzy niby mieli znacznie więcej z gry, ale stwarzanie czystych sytuacji przychodziło im ciężko. Głównie dlatego że dobrze radziliśmy sobie z obroną przy stałych fragmentach. Jovanić rzadko zmuszany był do interwencji i nie miał za wiele okazji by przypomnieć kibicom, że piąstkowania i przechwytywanie dośrodkowań wychodzi mu kiepsko.

W naszej grze najbardziej podobało mi się zaangażowanie, pewność siebie i dość łatwe omijanie chaotycznego pressingu Bułgarów. Jeśli idzie o minusy nie będę oryginalny - Diaz. Trzeba podkreślić, że miał niewiele wsparcia od pomocników i czasami zostawał sam na dwóch rywali, ale mimo wszystko powinien był wygrać znacznie więcej sytuacji 1 na 1. Trochę rozczarował mnie Nunez. Nie dlatego, że zagrał jakoś szczególnie słabo. Nic z tych rzeczy. Po prostu liczyłem, że to może być człowiek robiący różnicę, a wczoraj wydawało się, że jest graczem niezłym, ale nie wybitnym.
Ostatnio edytowane przez jova : 27.07.2011 o godz. 11:46.
Odpowiedz cytując