Wyświetl pojedynczy post
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2011, 08:24
Ależ larum. Wygraliśmy, to płacz w jakim stylu. Jak pisałem wcześniej, choćby i na kolanach no i momentami tak było. Przed meczem wszyscy 1-2 wzięliby w ciemno a teraz narzekanie. Ale do rzeczy:
Jovanić - nie wiem czemu się czepiacie (niektórzy) gościa jak dla mnie solidny występ, przy bramce bez szans.
Lamey - mam nadzieję że wszyscy widzą ZASADNICZĄ różnicę między nim a Cikoszem. Obrońca w akcji dla rasowego napastnika, nie ma o czym pisać. Oczywiście jest nie najszybszy, ale gdyby był szybszy to nie grałby dzisiaj w Wiśle. W obronie różnie, ale w porównaniu z Diazem...
Jaliens - Doświadczenie Jaliensa jest nie do przecenienia. Jest wolny, nie za mocny fizycznie, ale wczoraj mimo dużego dymu dał radę.
Chavez - Dla mnie duet z Jaliensem nie do ruszenia. Oczywiście przy prostopadłych piłkach śmierdziało jak cholera, ale prostopadłe piłki to NIE ICH PROBLEM.
Diaz - szkoda się pastwić. Wolny, słaby fizycznie, dziwię się że nie został zmieniony ale chyba chodziło o wzrost.
Wilk, Sobol - różnie, ale w kluczowych momentach dobrze. Chwilami za głęboko i przez to Bułgarzy mieli za dużo miejsca, i przez to cały dym. Na szczęście bez ognia.
Nunez - im dalej w las tym gorzej. Dodatkowo bez sił również brak techniki. Poza jednym strzałem chyba nie widziałem nic sensownego.
MELEKS - całe szczęście że jest słaby fizycznie. Dla nas. Moim zdaniem to główny powód dlaczego gra u nas a nie dalej na zachodzie. Jest szybki, gra podwórkową piłkę, ma fantastycznie szybką prawą nogę. Poza tym 10/10. Jak ma piłkę to wszyscy jakoś jesteśmy spokojni co nie jest częste w tej drużynie. Fakt że SMUDA nie chciałby go w drużynie narodowej DYSKWALIFIKUJE go jako trenera.
Iliev - drugi z trzech naszych zawodników, którzy są w stanie sami COŚ zrobić. Problemy fizyczne, ale generalnie dobrze.
Genkov - najbardziej mnie zastanawia fakt iż przegrał większość pojedynków główkowych. To oznacza że nie jest jeszcze w najwyższej formie . Można szukać innej opcji w ataku ale przy tej taktyce RM będzie ciężko.
Kirm - jak dla mnie tragicznie, nie pomógł tej drużynie, a do tego miał ze 2 dosyć groźne straty. Myślę że będzie miał duży problem z przebiciem się do składu.
Garguła - kolejna zmiana która utwierdza mnie w przekonaniu że z tej mąki może być jeszcze dobry chleb i skreślanie Łukasza było przedwczesne. W formie to jest CZWARTY piłkarz w tej drużynie który może zagrać nieszablonowo.
Jovanović -trochę krótko ale i tak lepiej niż KIRM

Generalnie dużo dymu ze strony Bułgarów i Diaza . Momentami za głęboko i za ciężko. Generalnie drużyny grające techniczną piłkę nie będą naszymi ulubieńcami. W rewanżu musimy zagrać wyżej, wtedy będzie spokojnie (w miarę). Przed nami ciężki mecz, ale chłopaki w domu zagryzą trawę i przejdziemy. Co ciekawe wszyscy już tęsknią za Małym. Ja też
Odpowiedz cytując