Wydaje mi się, że Jovanić bardzo źle zachował się przy straconej bramce. Wiem, że był rykoszet, ale był chyba fatalnie ustawiony. Przy pierwszej poprzeczce nawet sie nie rzucił. Nie wychodził do dośrodkowań, a jeśli wychodził, to źle. Grał okropnie pasywnie.
Diaz miał bardzo trudny mecz. Grał niedobrze, ale często przeciwko dwu rywalom. W Krakowie dostanie większe wsparcie od skrzydłowego i dp, mam nadzieję.
Dobry mecz Jaliensa i Chaveza, bardzo dobry Lameya. Wykończenie podania Sobola - klasa.
Sobolewski jednak ciągle jest dużo lepszy od Wilka (no, w asystach są na remis). Z Nuneza będziemy mieli pociechę, może okazać się takim mniej chimerycznym Jirsakiem. W środku pola bardzo brakowało mi Siwakowa...
Iliew powinien dostać po kieszeni za kolejną głupią kartkę. Poza tym grał bardzo efektywnie; niestety zaliczył kiks w najgorszym momencie, nie trafiając w piłkę po podaniu Genkowa.
Maor - sporo strat, większość wynikających z podejmowania ryzyka. Twardo stojący na nogach, dużo widzący, szybko myślący zawodnik. Wspaniała technika użytkowa, co widać było w akcji bramkowej, gdy jednym trąceniem piłki głową zapewnił sobie pozycję do strzału, uniemozliwił czystą interwencję obrońcy i zmusił bramkarza do ruchu wzdłuż linii bramkowej.
I Genkow - jak dla mnie zagrał bardzo dobry mecz. Wykonał ogromną robotę. Błysk przyjdzie.
Z rezerwowych na plus Garguła, na plusik Jovanović, na minusik Kirm.
Taktyka Maaskanta mi się podobała, zmiany też. Ktoś wyżej zwrócił uwagę, że było już sporo spotkań, które Wisła wygrała, choć rzekomo nie powinna, bo grała źle. Więc może to nie szczęście, tylko skuteczność, a więc klasa trenera?
Sędziowanie ok, trochę aptekarskie, ale sprawach zasadniczych: karnych nie było, faul na JAliensie był. Znakomita postawa bocznego przy bramce Michaela.
Zaskoczył mnie Baszczu jako komentator. Facet mówi z sensem i panuje nad swoimi wypowiedziami. O zgrozo, podobał mi się też Kołtoń, nawet Borek.
Forum w czasie meczu powinno być zamknięte; tego się nie da czytać,
W Krakowie: Pareiko zamiast Jovanicia - neutralizacja dośrodkowań i precyzyjniejsze wybicia. Mały zamiast Meliksona na skrzydle - pomoc Diazowi. Melikson zamiast Nuneza. Kirm zamiast Iliewa. Grać spokojnie i cierpliwie. 0-0 daje nam awans, więc to Liteks musi zaatakować. Prędzej czy później ich ugryziemy i będą musieli zaatakowac jeszcze mocniej. Wtedy ugryziemy ich ponownie