Wyświetl pojedynczy post
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 20:50
W moich oczach:

Obrona:

Powiem tak - w obronie graliśmy dzisiaj we 3. To co wyczyniał Diaz ... pod koniec meczu nie było ANI JEDNEJ (uważnie śledziłem) akcji którą by przerwał. Takiego drewna, takiego kaleki - karateki, nie będę więcej pisał na jego temat bo mnie ....ica zalewa. Daje się pociąć że lepiej bym na niego zagrał na tej lewej obronie. To jest profesjonalny piłkarz?

Lamey w kolejnym meczu pokazał, że oprócz startu do piłki z szybkością parowozu, jest naprawdę dobrym obrońcą. Kolejna jego bramka, świetnie w obronie. Naprawdę, już teraz oficjalnie ODSZCZEKUJĘ to co pisałem na jego temat przed sezonem. Te 3 mecze pokazały jak bardzo się myliłem. Bardzo dobry obrońca.

Chavez - jak zwykle klasa, "skała". Chociaż było kilka akcji gdzie mógł się lepiej zachować, no ale nie ma obrońcy idealnego.

Jaliens - cóż... ta bramka w moim przekonaniu była prawidłowa. Co prawda ten czarnuch trzymał Jaliensa i położył się na nim przy strzale, nie mniej jednak odgwizdanie tego jest dla mnie czymś pokroju Austria - Polska i karny z dupy. Oczywisty błąd sędziego, jeszcze większy błąd Jaliensa. Sprawdza się to co widać ostatnimi czasy - nie ma meczu w którym Kew nie popełniłby błędu. Od takiego piłkarza należy wymagać więcej.

Jovanić ... - całe szczęście że mamy Pareikę. Co miał wybronić to wybronił, jednak nie czułem się pewnie przy jego interwencjach.

Pomoc - tutaj mam duże zastrzeżenia, do całego "bloku". Mianowicie zaczęliśmy grać dobrze w środku dopiero tak od ok. 80 min - zaczęliśmy wyprzedzać, naciskać (bez faulów), przejmować piłki - wtedy wyglądało to dobrze. Reszta meczu to padaka. Meliksonowi już powinni szykować podwyżkę - ten facet to móżg, płuca, serce tej drużyny. Bez niego nasz poziom spada przynajmniej o połowę. Na plus również Iliev i ... Garguła. Znowu gryzł trawę, kiedy trzeba było to przetrzymywał piłkę, starał się ją mądrze wyprowadzić zamiast wypieprzać do bramkarza Liteksu. Niepotrzebna leżanka pod koniec meczu.

Genkov - zrobił co miał zrobić, choć wolałbym żeby był bardziej aktywny w ataku. W paru akcjach mógł sam pociągnąć.

Co do Liteksu - naprawdę super drużyna. Bardzo fajnie rozgrywali piłkę, chyba nikt nie zaprzeczy że z gry w tym meczu byli lepsi . Jednak w piłce nie zawsze lepsza drużyna wygrywa, o czym doskonale wiemy Koniecznie wyciągnąć Toma - niesamowity zawodnik.

Wbrew "hip hip hurra" jest jeszcze rewanż na R22. Niestety, bo jak dla nas wszystkich mogłoby go nie być. Jak zaprezentujemy taką piłkę jak dzisiaj to dostanę kolejnych 10 zawałów Mam nadzieję jednak że z naszym dopingiem przypieczętujemy awans. Brawo Wisła.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 26.07.2011 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując