Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2011, 20:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jova, podałes mi kilka statystyk Lenczyka, ale zupełnie niepotrzebnie.
Rzeczywiście, to chyba było niepotrzebne. Powinienem był pamiętać przebieg naszych wcześniejszych rozmów i przewidzieć, że przytaczanie faktów i udowadnianie, że się mylisz, nie jest w stanie Cię przekonać.
Mimo wszystko spróbuję jeszcze raz.
Ja twierdze tylko, że Lenczyk choc jest solidnym fachowcem, czasami gubi się i po prostu "nie dorasta" do pewnych ważnych meczów. I za wazne mecze nie uważam po prostu meczów z topową trójką ekstraklasy, lecz mecze ktore moga o czymś waznym przesadzić. Takim meczem może byc na przykład mecz z Odra Wodzisław, jesli ma zdecydować o mistrzostwie czy mecz z Wisła Kraków, ktora... walczy o ósme miejsce, a niekoniecznie te mecze, które wymieniłeś....
No to wymień te ważne (Twoim zdaniem) mecze. Co Cię powstrzymuje? Zobaczymy jak Lenczyk sobie w nich radził. Jeśli nie potrafisz ich wymienić albo znajdziesz tylko kilka (2-3) przykładów, to będzie znaczyło, że Twoja teza jest najwyżej nieuzasadnionym przeczuciem.
Uważam, po ponownym obejrzeniu Siedmiu dni od mistrzostwa, że Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem i przez to podejmował złe decyzje.
Można w ten sposób ocenić tę sytuację. Skupmy się na tym, co można udowodnić, a nie na subiektywnych odczuciach.
Co do zmiany taktyki to nie tylko moja opinia. Przeczytaj sobie komentarze na różnych portalch po tym spotkaniu. Jeden z nich:
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...8,1,35234267,3,
Pytałem: "co zmienił", a nie "czy zmienił". Zauważasz różnicę? Czekam na konkretną odpowiedz.
Z wypowiedz tego kibica wynika, że Lenczyk zagrał zbyt ofensywnie:
"Lenczyk moim skromnym zdaniem trochę przesadził z taktyką na ten mecz. W wyjściowym składzie za dużo było zawodników ofensywnych. Pewnie założenie było takie aby ten mecz wygrać. Wtedy wystarczył remis
do upragnionego celu."
a z Twoich słów, że Wisły się przestraszył:
"tak przestraszył w szatni swoich piłkarzy, że to przyjechała wielka Wisła i w zasadzie to trzeba się położyć (...) Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem"
Wypowiedz kibica jest sprzeczna z Twoją.
Ostatnio edytowane przez jova : 24.07.2011 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując